Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Vii­ni­suo­si­tus Sari Sirén

Lämmin fenkolisalaatti

Raikas fenkolisalaatti syntyy näin: Paahda parilalla fenkoliin vauhtiviivat. Sekoita keväiseksi salaatiksi mintun ja pistaasien kanssa.

4 pik­ku­an­nos­ta

4 kes­ki­ko­kois­ta fen­ko­lia

4 rkl olii­vi­öl­jyä

1 tl juok­se­vaa hu­na­jaa

sor­mi­suo­laa­mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 rkl ap­pel­sii­ni­me­hua

1 rkl raas­tet­tua ap­pel­sii­nin­kuor­ta

Tar­joi­luun:

1 tuu­hea ruuk­ku mint­tua

1 dl paah­det­tu­ja pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

1. Leik­kaa fen­ko­lit loh­koik­si. Pais­ta ne pan­nul­la öl­jys­sä na­pa­kan kyp­sik­si. Maus­ta hu­na­jal­la, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Va­lu­ta pääl­le ap­pel­sii­ni­me­hua ja kuo­ri­raas­tet­ta.

2. Vii­meis­te­le min­tul­la ja pis­taa­seil­la.

Vii­ni­suo­si­tus: Kyp­sän sit­ruk­si­nen ja na­pak­ka Ze­na­to Lu­ga­na San Be­ne­det­to 2015, Ita­lia, 14,99 e.

Lue myös:

Fen­ko­li-lins­si­sa­laat­ti ja ka­ra­mel­li­soi­dut kur­pit­san­sie­me­net

Bal­sa­mi­co­ka­ra­mel­li­soi­dut kas­s­ler­hamp­pa­rit ja fen­ko­li­co­les­law

Lohi-fen­ko­li­sa­laat­ti