Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
Viinisuositus Sari Sirén
4 pikkuannosta
4 keskikokoista fenkolia
4 rkl oliiviöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
sormisuolaamustapippuria myllystä
2 rkl appelsiinimehua
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
Tarjoiluun:
1 tuuhea ruukku minttua
1 dl paahdettuja pistaasipähkinöitä
1. Leikkaa fenkolit lohkoiksi. Paista ne pannulla öljyssä napakan kypsiksi. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Valuta päälle appelsiinimehua ja kuoriraastetta.
2. Viimeistele mintulla ja pistaaseilla.
Viinisuositus: Kypsän sitruksinen ja napakka Zenato Lugana San Benedetto 2015, Italia, 14,99 e.
Lue myös:
Fenkoli-linssisalaatti ja karamellisoidut kurpitsansiemenet
Balsamicokaramellisoidut kasslerhampparit ja fenkolicoleslaw
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2