Koti ja Keittiö 3/08
(Ohje neljälle hengelle)
600–700 g lampaanfileetä
2–3 isoa mangoa
3–4 vartta sitruunaruohoa
Marinadi:
3 rkl fariinisokeria
3 rkl limemehua
3 rkl kalakastiketta
2 rkl soijaa
3 isoa murskattua valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
Lisäksi:
liotettuja puisia varrastikkuja
1. Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.
2. Kuori mangot ja paloittele hedelmäliha kuutioiksi.
3. Katko sitruunaruohonvarret noin 5 cm:n paloiksi.
4. Pujottele liha-, mango- ja sitruunaruohopalat vuorotellen liotettuihin puutikkuihin.
5. Yhdistä kaikki marinadiainekset laakeaan reunalliseen kulhoon. Sekoita, kunnes sokeri sulaa. Pane vartaat marinadiin noin 1,5 tunniksi, kääntele vartaita välillä.
6. Valuta pois ylimääräinen marinadi ja pane vartaat grilliin suoralle kohtalaiselle lämmölle.
7. Grillaa käännellen noin 4-5 minuutin ajan, kunnes liha on kypsää. Tarjoa täytettyjen paprikoiden ja lämpimän perunasalaatin kanssa.
Voit valmistaa ruoan ulkona grillissä sekä uunin grillivastuksilla tai kiertoilmagrillissä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2