Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/08

Lammas-mangovartaat

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha...

(Oh­je nel­jäl­le hen­gel­le)

600–700 g lam­paan­fi­lee­tä

2–3 isoa man­goa

3–4 vart­ta sit­ruu­na­ruo­hoa

Ma­ri­na­di:

3 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

3 rkl li­me­me­hua

3 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

2 rkl soi­jaa

3 isoa murs­kat­tua val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 rkl öl­jyä

Li­säk­si:

li­o­tet­tu­ja pui­sia var­ras­tik­ku­ja

1. Pois­ta li­has­ta kal­vot ja kuu­ti­oi liha.

2. Kuo­ri man­got ja pa­loit­te­le he­del­mä­li­ha kuu­ti­oik­si.

3. Kat­ko sit­ruu­na­ruo­hon­var­ret noin 5 cm:n pa­loik­si.

4. Pu­jot­te­le liha-, man­go- ja sit­ruu­na­ruo­ho­pa­lat vuo­ro­tel­len li­o­tet­tui­hin puu­tik­kui­hin.

5. Yh­dis­tä kaik­ki ma­ri­na­di­ai­nek­set laa­ke­aan reu­nal­li­seen kul­hoon. Se­koi­ta, kun­nes so­ke­ri su­laa. Pane var­taat ma­ri­na­diin noin 1,5 tun­nik­si, kään­te­le var­tai­ta vä­lil­lä.

6. Va­lu­ta pois yli­mää­räi­nen ma­ri­na­di ja pane var­taat gril­liin suo­ral­le koh­ta­lai­sel­le läm­möl­le.

7. Gril­laa kään­nel­len noin 4-5 mi­nuu­tin ajan, kun­nes liha on kyp­sää. Tar­joa täy­tet­ty­jen pap­ri­koi­den ja läm­pi­män pe­ru­na­sa­laa­tin kans­sa.

Voit val­mis­taa ruo­an ul­ko­na gril­lis­sä sekä uu­nin gril­li­vas­tuk­sil­la tai kier­toil­mag­ril­lis­sä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ