Artikkeli

Kuva JA­KOB VAL­LING

Kurpitsahilloke

1 kur­pit­sa

pari ok­saa tuo­ret­ta tim­ja­mia

Lie­mi:

1 osa vä­ki­vii­na­e­tik­kaa + 1 osa so­ke­ria

(Ata­mon-säi­lön­tä­ai­net­ta)

1. Kuo­ri kur­pit­sa ja kaa­vi sie­me­net ulos. Leik­kaa kur­pit­sa ohuik­si vii­pa­leik­si, ha­lut­ta­es­sa vi­han­nes­leik­ku­ril­la.

2. Lai­ta kur­pit­san­pa­la­set ja tim­ja­mi puh­taa­seen hil­lo­purk­kiin tai vaih­to­eh­toi­ses­ti ata­mo­nil­la huuh­del­tuun hil­lo­purk­kiin.

3. Etik­ka­lie­men tu­lee peit­tää kur­pit­san­pa­la­set ko­ko­naan. Läm­mi­tä etik­ka ja so­ke­ri kat­ti­las­sa. Kun so­ke­ri on liu­en­nut, kaa­da seos purk­kiin. Säi­ly­tä vii­le­äs­sä.