Artikkeli

Kreikkalainen lammaspiiras

Sekoita pehmeän margariinin joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 24 cm)...

(6-8 pa­laa)

Poh­ja:

100 g mar­ga­rii­nia

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

1 rkl mar­ga­rii­nia

300 g lam­paan­jau­he­li­haa

1 si­pu­li

1–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 ros­ma­rii­nin ok­sa

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

2 dl mus­tia ki­vet­tö­miä

olii­ve­ja

100 g fe­taa

2 dl ke­vyt­ker­maa

3 mu­naa

1. Se­koi­ta peh­me­än mar­ga­rii­nin jouk­koon veh­nä­jau­hot ja lei­vin­jau­he. Le­vi­tä tai­ki­na voi­del­tuun pii­ras­vuo­kaan (hal­kai­si­ja 24 cm).

2. Rus­kis­ta jau­he­li­ha ke­vy­es­ti mar­ga­rii­nis­sa. Li­sää hie­non­net­tu si­pu­li ja murs­ka­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Maus­ta seos sil­pu­tul­la ros­ma­rii­nil­la, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

4. Li­sää jouk­koon olii­vit ja kuu­ti­oi­tu juus­to. Le­vi­tä täy­te poh­jan pääl­le.

5. Se­koi­ta ker­ma ja mu­nat kes­ke­nään. Kaa­da vuo­kaan.

6. Kyp­sen­nä 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia.

Koti ja keit­tiö 4/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ