Artikkeli

Kookos-simpukkakeitto

Keiton voi valmistaa myös pakastetuista tai säilötyistä simpukoista.

Oh­je nel­jäl­le

1 kg tuo­rei­ta si­ni­sim­pu­koi­ta

6 dl vet­tä

1 rkl ka­la­fon­dia

1 tlk (400 ml) koo­kos­mai­toa

2 rkl pu­nais­ta cur­ry­tah­naa

2 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

1 rkl so­ke­ria

2 dl ana­nas­täys­me­hua

6 li­men­leh­teä

Ko­ris­te­luun:

1 pu­nai­nen chi­li­pal­ko

2 - 3 rkl tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria hie­non­net­tu­na

1. Pese sim­pu­kat juu­res­har­jal­la juok­se­van ve­den al­la. Hei­tä pois rik­kou­tu­neet ja au­en­neet sim­pu­kat.

2. Kie­hau­ta vesi, ka­la­fon­di ja puo­let koo­kos­mai­dos­ta. Li­sää cur­ry­tah­na ja an­na sen liu­e­ta keit­toon. Li­sää ka­la­kas­ti­ke ja so­ke­ri ja an­na kie­hua hil­jal­leen muu­ta­man mi­nuu­tin ajan.

3. Li­sää lo­put koo­kos­mai­dos­ta, ana­nas­me­hu ja li­men­leh­det. Kie­hau­ta uu­del­leen. Li­sää sim­pu­kat ja kei­tä kan­nen al­la noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes sim­pu­kat ovat au­en­neet. Hei­tä pois au­ke­a­mat­to­mat sim­pu­kat.

4. Ko­ris­te­le hie­non­ne­tul­la chi­lil­lä ja ko­ri­an­te­ril­la. Nau­ti pa­ton­gin tai maa­lais­lei­vän kera.

Vink­ki! Voit pe­ra­ta sim­pu­kat myös val­miik­si. Sii­vi­löi lie­mi tal­teen, pois­ta sim­pu­kois­ta kuo­ret ja ota liha tal­teen. Kuu­men­na sii­vi­löi­ty lie­mi ja li­sää sim­pu­kat. Kei­ton voi val­mis­taa myös pa­kas­te­tuis­ta tai säi­lö­tyis­tä sim­pu­kois­ta.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ