Ohje neljälle
1 kg tuoreita sinisimpukoita
6 dl vettä
1 rkl kalafondia
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 rkl punaista currytahnaa
2 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria
2 dl ananastäysmehua
6 limenlehteä
Koristeluun:
1 punainen chilipalko
2 - 3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1. Pese simpukat juuresharjalla juoksevan veden alla. Heitä pois rikkoutuneet ja auenneet simpukat.
2. Kiehauta vesi, kalafondi ja puolet kookosmaidosta. Lisää currytahna ja anna sen liueta keittoon. Lisää kalakastike ja sokeri ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.
3. Lisää loput kookosmaidosta, ananasmehu ja limenlehdet. Kiehauta uudelleen. Lisää simpukat ja keitä kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes simpukat ovat auenneet. Heitä pois aukeamattomat simpukat.
4. Koristele hienonnetulla chilillä ja korianterilla. Nauti patongin tai maalaisleivän kera.
Vinkki! Voit perata simpukat myös valmiiksi. Siivilöi liemi talteen, poista simpukoista kuoret ja ota liha talteen. Kuumenna siivilöity liemi ja lisää simpukat. Keiton voi valmistaa myös pakastetuista tai säilötyistä simpukoista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2