6–8 annosta
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
200 g valkosuklaata
1/2 l mansikoita
4 dl kuohu- tai vispikermaa
4 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Limemarinoidut mansikat:
1 1/2 dl vettä
yhden limen kuori
2 limen mehu
1 dl sokeria
1 l mansikoita
1. Kaada kookosmaito kattilaan ja paloittele joukkoon suklaa. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa. Jäähdytä seos.
2. Vuoraa pitkä kakkuvuoka huolellisesti kelmulla.
3. Soseuta puolet mansikoista tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Paloittele loput mansikat. ja lisää joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Sekoita kermavaahtoon mansikkasose ja -palat sekä kookos-suklaaseos.
4. Kaada seos vuokaan ja anna jäätyä pakastimessa mielellään seuraavaan päivään.
5. Valmista limemarinoidut mansikat hieman ennen tarjoilua. Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja limen mehu sekä kuori ja keitä kunnes seos on siirappimaista. Perkaa ja paloittele mansikat. Kaada siirappi mansikoiden päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2