Artikkeli

Kookos-mansikkajäädyke ja limemarinoidut mansikat

6–8 an­nos­ta

1 tlk (400 ml) koo­kos­mai­toa

200 g val­ko­suk­laa­ta

1/2 l man­si­koi­ta

4 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

4 rkl to­mu­so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Li­me­ma­ri­noi­dut man­si­kat:

1 1/2 dl vet­tä

yh­den li­men kuo­ri

2 li­men mehu

1 dl so­ke­ria

1 l man­si­koi­ta

1. Kaa­da koo­kos­mai­to kat­ti­laan ja pa­loit­te­le jouk­koon suk­laa. Kuu­men­na mie­dol­la läm­möl­lä, kun­nes suk­laa su­laa. Jääh­dy­tä seos.

2. Vuo­raa pit­kä kak­ku­vuo­ka huo­lel­li­ses­ti kel­mul­la.

3. So­seu­ta puo­let man­si­kois­ta te­ho­se­koit­ti­mes­sa tai sau­va­se­koit­ti­mel­la. Pa­loit­te­le lo­put man­si­kat. ja li­sää jouk­koon tomu- ja va­nil­ja­so­ke­ri. Se­koi­ta ker­ma­vaah­toon man­sik­ka­so­se ja -pa­lat sekä koo­kos-suk­laa­se­os.

4. Kaa­da seos vuo­kaan ja an­na jää­tyä pa­kas­ti­mes­sa mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään.

5. Val­mis­ta li­me­ma­ri­noi­dut man­si­kat hie­man en­nen tar­joi­lua. Mit­taa kat­ti­laan so­ke­ri, vesi ja li­men mehu sekä kuo­ri ja kei­tä kun­nes seos on sii­rap­pi­mais­ta. Per­kaa ja pa­loit­te­le man­si­kat. Kaa­da sii­rap­pi man­si­koi­den pääl­le ja an­na maus­tua jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään tun­ti.