Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA KOTI JA KEIT­TIÖ 3/2015  

Kookos-linssipata

Kookos-linssipadassa on monta hyvää puolta: se on helppotekoinen, edullinen ja herkullinen ruoka. Samalla ohjeella voi tehdä myös keittoa lisäämällä kasvisliemen määrää.

4 an­nos­ta

3 dl pu­nai­sia lins­se­jä

2 si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pap­ri­ka

2 rkl öl­jyä

5 dl kas­vis­lien­tä

1 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

1 prk (400 g) koo­kos­mai­toa

1 laa­ke­rin­leh­ti

2 tl ga­ram ma­sa­laa

4 taa­te­lia kuu­ti­oi­tu­na

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

(suo­laa)

Tar­joi­luun:

ko­ri­an­te­ria

1. Huuh­do lins­sit sii­vi­läs­sä.

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lit. Pa­loit­te­le pap­ri­ka. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa ja li­sää si­pu­lit, pap­ri­ka ja lins­sit. Pais­ta het­ki.

3. Li­sää jouk­koon kas­vis­lie­mi, to­maat­ti­py­ree, koo­kos­mai­to, laa­ke­rin­leh­ti, ga­ram ma­sa­la ja taa­te­lit.

4. An­na pa­dan po­ris­ta kan­nen al­la hil­jal­leen 30 mi­nuut­tia. Li­sää sit­ruu­na­me­hu. Mais­ta pa­taa ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.

Vii­ni­suo­si­tus:

Maus­tei­nen ja kyp­sän he­del­mäi­nen Pier­re Sparr Ra­yon d´Al­sa­ce Edelz­wic­ker 2012, Rans­ka, 10,29 e