Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 09/06

Kolmen kaalin viher­pip­pu­rig­ra­tiini

Huuhdo ruusukaalit, siisti ne ja leikkaa irti kannat...

400 g ruu­su­kaa­lia

300 g kurt­tu­kaa­lin si­sem­piä osia

200 g vih­re­ää tai val­kois­ta kuk­ka­kaa­lia

3 dl vah­vaa kas­vis­lien­tä

Vi­her­pip­pu­ri-juus­to­kas­ti­ke:

25 g voi­ta

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl ruo­an­val­mis­tus­ker­maa

2–3 dl mai­toa

1 dl par­me­saa­ni- tai muu­ta juus­to­raas­tet­ta

1 tl vi­her­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

Li­säk­si:

1–1 1/2 dl cas­hew­päh­ki­nöi­tä

1. Huuh­do ruu­su­kaa­lit, siis­ti ne ja leik­kaa ir­ti kan­nat.

2. Sui­ka­loi kurt­tu­kaa­li ja vii­pa­loi siis­tit­ty kuk­ka­kaa­li, jos­ta leh­det on pois­tet­tu.

3. Kuu­men­na kas­vis­lie­mi kat­ti­las­sa ja kei­tä pil­ko­tut kaa­lit sii­nä lä­hes kyp­sik­si.

4. Nos­ta kaa­lit kei­tin­lie­mes­tä rei­kä­kau­hal­la uu­ni­vuo­kaan ta­sai­sek­si ker­rok­sek­si.

5. Val­mis­ta kuor­ru­tus­kas­ti­ke. Su­la­ta kat­ti­las­sa voi ja li­sää jau­hot. Vat­kaa ker­ma ohu­e­na no­ro­na ras­va-jau­ho­se­ok­seen. Li­sää sa­maan ta­paan mai­to.

6. Pane juus­to­raas­te ja murs­ka­tut vi­her­pip­pu­rit kat­ti­laan mai­to­poh­jan se­kaan ja kuu­men­na hil­jal­leen se­koit­ta­en, kun­nes juus­to su­laa. An­na kas­tik­keen kie­hua mie­dol­la läm­möl­lä kol­me mi­nuut­tia koko ajan se­koit­ta­en.

7. Kaa­da kas­ti­ke kaa­leil­le. Ri­pot­te­le pin­nal­le päh­ki­nät.

8. Pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la 225 as­tees­sa noin 7–10 mi­nuut­tia, tai kun­nes kuor­ru­tus­kas­ti­ke on saa­nut kau­niin vä­rin.

9. Tar­joa heti pää­ruo­ka­na sa­laa­tin kans­sa tai li­säk­kee­nä li­haa­te­ri­al­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ