Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Kokonaisena paistettu kukkakaali

Kokonaisena paistettu kukkakaali paistattelee trendien harjalla. Se kukkii monen ajanhenkisen ravintolan ruokalistalla, eikä ihme: edullinen kasvis kesyyntyy uunissa paistettaessa muhkean makuiseksi.

4 an­nos­ta

1 kuk­ka­kaa­li

3 rkl voi­ta

1 tl sor­mi­suo­laa

Vii­meis­te­lyyn:

1 rkl vas­ta­pu­ris­tet­tua sit­ruu­na­me­hua

1 rkl pie­niä kap­rik­sia

muu­ta­ma kier­ros rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 dl olii­vi­öl­jyä

1 tuu­hea ruuk­ku leh­ti-per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

3 rkl paah­det­tu­ja pin­jan­sie­me­niä

1. Kuu­men­na uu­ni 200 as­tee­seen. Nos­ta kuk­ka-kaa­lil­le voi­no­ka­rei­ta. Maus­ta kuk­ka­kaa­li suo­lal­la.

2. Paah­da kuk­ka­kaa­lia uu­nis­sa 1,5 tun­tia. Lu­si­koi kuk­ka­kaa­lin pin­taan muu­ta­man ker­ran pais­ton ai­ka­na vuo­kaan va­lu­nut­ta voi­ta.

3. Se­koi­ta sit­ruu­na­me­hu, kap­rik­set, suo­la, pip­pu­ri ja öl­jy kes­ke­nään. Li­sää yrt­ti­silp­pu ja va­lu­ta seos kuk­ka­kaa­lil­le. Vii­meis­te­le pin­jan­sie­me­nil­lä.

Lue myös:

Paah­det­tu val­ko­si­pu­li-kuk­ka­kaa­li­keit­to

Kuk­ka­kaa­li-juus­to­keit­to ja il­ma­kui­vat­tua kink­kua

Kuk­ka­kaa­li-fen­ko­li­keit­to