Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Fabian Björk
4 annosta
1 kukkakaali
3 rkl voita
1 tl sormisuolaa
Viimeistelyyn:
1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
1 rkl pieniä kapriksia
muutama kierros rouhittua mustapippuria myllystä
1 dl oliiviöljyä
1 tuuhea ruukku lehti-persiljaa hienonnettuna
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta kukka-kaalille voinokareita. Mausta kukkakaali suolalla.
2. Paahda kukkakaalia uunissa 1,5 tuntia. Lusikoi kukkakaalin pintaan muutaman kerran paiston aikana vuokaan valunutta voita.
3. Sekoita sitruunamehu, kaprikset, suola, pippuri ja öljy keskenään. Lisää yrttisilppu ja valuta seos kukkakaalille. Viimeistele pinjansiemenillä.
Lue myös:
Paahdettu valkosipuli-kukkakaalikeitto
Kukkakaali-juustokeitto ja ilmakuivattua kinkkua
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ