MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 8/2014
8–10 annosta
noin 6 dl kirsikoita kivettöminä
50 g voita
1 dl fariinisokeria
Taikina:
125 g voita
1 ½ dl ruokosokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata
½ dl kuohukermaa
1. Poista kirsikoista kivet.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Kuutioi voi ja ripottele sokeri kakkuvuoan pohjalle. Nosta vuoka uuniin lämpiämän, kunnes seos on sulanut. Nosta vuoka uunista ja sekoita.
4. Asettele kirsikat voi-sokeriseoksen päälle tasaiseksi kerrokseksi siten, että vuoan pohja peittyy.
5. Valmista taikina. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää erissä taikinaan. Rouhi suklaa ja pyöräytä taikinan joukkoon. Lisää lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikina vuokaan kirsikoiden päälle. 3
6. Paista kakkua uunin alaosassa noin 35 minuuttia, kunnes se on kypsä. Anna sen vetäytyä vuoassa noin 15 minuuttia.
7. Kumoa kakku tarjoilualustalle. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2