8-10 kpl tummia luumuja
yhden sitruunan mehu
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1/2 dl mantelirouhetta
2,5 dl sokeria
3 munaa
125 g voita sulatettuna
Pinnalle:
sokeria
mantelirouhetta
Vuoan leivitykseen:
margariinia tai voita
korppujauhoja
1. Halkaise luumut ja poista kivet. Lohko luumut, laita ne kulhoon ja purista joukkoon sitruunamehu.
2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja mantelirouhe.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vähitellen. Kääntele lopuksi joukkoon hieman jäähtynyt, sulatettu voi.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Painele taikinaan luumut ja ripottele pinnalle sokeria sekä mantelirouhetta.
5. Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa noin tunnin ajan. Laita kakun päälle leivinpaperi paiston loppuvaiheessa, ettei se tummu liikaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2