KATRI SCHRÖDER KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 3/2014
12 kpl
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1 ½ tl kardemummaa
8–9 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Kinuskikastike:
2 dl kuohukermaa
1 dl ruokosokerisiirappia
½ dl sokeria
Täyte:
1 ½ dl pekaanipähkinöitä
50 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 tl kanelia
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä pehmeä rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa peitettynä.
2. Keitä kinuskikastike. Mittaa kattilaan kerma, siirappi ja sokeri. Anna kiehua 5 minuuttia, kunnes kastike hieman sakenee.
3. Rouhi pekaanipähkinät hieman pienemmiksi ja paahda kevyesti kuivalla paistinpannulla.
4. Levitä kinuskikastike suorakaiteenmuotoiseen reunalliseen uunivuokaan ja ripottele päälle puolet paahdetuista pekaanipähkinöistä.
5. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoinen levy. Levitä levyn päälle pehmeä rasva, sokeri-kaneliseos ja ripottele päälle loput paahdetuista ja murskatuista pekaanipähkinöistä.
6. Kääri taikina tiukalle rullalle ja leikkaa se 12 osaan.
7. Nosta pullat uunivuokaan kinuskin ja pähkinöiden päälle. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista pullavuokaa uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa.
8. Nosta vuoka jäähtymään ritilälle. Kumoa ja irrota pullat toisistaan.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2