Koti ja Keittiö 03/07
3 isoa punaista paprikaa
1/2 rasiaa (200 g)
kirsikkatomaatteja
1 rkl öljyä
1 1/2 rkl balsamicoa
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl sokeria
ripaus suolaa ja jauhettua
mustapippuria
Lisäksi:
esim. maissi- tai kuituisia perunalastuja
1. Pese ja halkaise paprikat ja poista siemenet sekä sisuksen valkeat osat.
2. Halkaise kirsikkatomaatit.
3. Pane uunipellille leivinpaperille paprikanpuolikkaat kuoripuoli ylöspäin ja halkaistut kirsikkatomaatit leikkauspinta ylöspäin.
4. Työnnä pelti uuniin ja paahda kasviksia 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes paprikoiden pinta on osittain mustunut.
5. Anna kasvisten jäähtyä hiukan ja nostele paprikanpuolikkaat muovipussiin hikoilemaan noin 15 minuutiksi.
6. Kumoa sillä välin kirsikkatomaatit siivilään ja painele massa lusikalla siivilän läpi kulhoon niin, että tomaattien kuoret ja siemenet jäävät siivilään.
7. Ota paprikanpuolikkaat pussista ja irrota niistä kuoret. Sekoita kuoreton hedelmäliha kulhoon kirsikkatomaattisoseeseen. Lisää loput kastikeaineet.
8. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi ja tarjoa maissi- tai perunalastujen kanssa.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2