Artikkeli

Kesäkurpitsa-kuhataskut ja mango­jo­gurt­ti­kastike

Vinkki! Teriyaki-kastike on japanilainen makea maustemarinadi. Sen tilalla voit käyttää yhtä hyvin makeaa soijakastiketta.

Ke­sä­kur­pit­sa-ku­ha­tas­kut:

4 ku­ha­fi­lee­tä

1/2 ke­sä­kur­pit­sa

2 rkl te­riy­a­ki-kas­ti­ket­ta

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

2 rkl sil­put­tua per­sil­jaa

1/2 dl rou­hit­tu­ja suo­la­päh­ki­nöi­tä

1. Leik­kaa ke­sä­kur­pit­sas­ta juus­to­höy­läl­lä ohui­ta ja pit­kiä vii­pa­lei­ta. Se­koi­ta yh­teen te­riy­a­ki- kas­ti­ke, to­maat­ti­py­ree, per­sil­ja­silp­pu ja suo­la­päh­ki­nä­rou­he.

2. Le­vi­tä maus­te­tah­na kuha- fi­leil­le. Nos­ta pääl­le 1-2 ke­sä­kur­pit­sa­vii­pa­let­ta ja tai­ta ku­ha­fi­lee kes­kel­tä kah­tia. Kiin­ni­tä pui­sil­la cock­tail­ti­kuil­la.

3. Kyp­sen­nä ku­ha­tas­kut höy­ry­kat­ti­las­sa, noin 10 mi­nuu­tin ajan. Pois­ta puu­ti­kut ja tar­joi­le kei­te­tyn rii­sin tai nuu­de­lei­den sekä jo­gurt­ti­kas­tik­keen kans­sa.

Man­go-jo­gurt­ti­kas­ti­ke:

1 prk (200 g) ruo­an­val­mis­tus­jo­gurt­tia

3 rkl man­go-chut­ney­tä

2 tl li­met­ti­me­hua

1/2 tl cur­rya

1 tl so­ke­ria

1. Se­koi­ta yh­teen kas­tik­keen ai­nek­set. An­na ve­täy­tyä kyl­mäs­sä het­ken ai­kaa en­nen tar­joi­lua.

Vink­ki! Te­riy­a­ki-kas­ti­ke on ja­pa­ni­lai­nen ma­kea maus­te­ma­ri­na­di. Sen ti­lal­la voit käyt­tää yh­tä hy­vin ma­ke­aa soi­ja­kas­ti­ket­ta.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ