1 sitruuna
150 g kumkvatteja
3 kesäkurpitsaa
4 1/2 dl sokeria
1. Pese sitrushedelmät huolellisesti lämpimässä vedessä. Kuori sitruunan keltainen osa perunankuorimaveitsellä. Leikkaa kuori vielä ohuiksi suikaleiksi. Purista sitruunasta mehu. Leikkaa kumkvatit ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kesäkurpitsat pieniksi kuutioiksi.
2. Pane kattilaan sitruunankuori ja -mehu, kumkvattiviipaleet ja kesäkurpitsakuutiot. Kuumenna keskilämmöllä kannen alla, kunnes seos alkaa höyrystyä ja erottaa nestettä. Keitä vielä noin 15 minuutin ajan, välillä sekoitellen.
3. Lisää sokeri ja keitä vielä muutaman minuutin ajan.
4. Anna hillokkeen vetäytyä hetken aikaa. Annostele hilloke puhtaisiin ja lämpimiin lasipurkkeihin. Täytä purkit piripintaan ja sulje ne heti. Säilytä hilloke kylmässä.
Vinkki! Hilloke maistuu mainiolta esimerkiksi ohukaisten tai paahtoleivän kanssa. Se on löysempää kuin marmeladi.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2