Koti ja keittiö 6-7/2008
3 dl vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
Täyte:
1 l tuoreita kantarelleja
1 kelta- tai salaattisipuli
2 dl kermaa
1/2 rkl vehnäjauhoa
1/2 dl silputtua ruohosipulia, kirveliä ja persiljaa
1 dl juustoraastetta
maun mukaan suolaa ja ripaus valkopippuria
rasvaa paistamiseen
1. Nypi kulhossa vehnäjauhot, huoneenlämpöinen rasva ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja nosta viileään puoleksi tunniksi.
2. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta sivuun.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja pilko kantarellit tarvittaessa. Kuullota sienet ja sipulisilppu rasvassa. Lisää päälle vehnäjauhot ja paista vielä pari minuuttia.
4. Kaada pannulle kerma ja anna seoksen kiehua sakeaksi kastikkeeksi. Sekoittele välillä.
5. Nosta pannu liedeltä ja lisää silputut yrtit. Mausta seos.
6. Kumoa seos esipaistetun piirakkapohjan päälle ja ripottele päälle juustoraaste.
7. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja juusto on sulanut.
8. Nauti lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2