Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Kesäkan­ta­rel­li­pii­rakka

Nauti lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

125 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 rkl vet­tä

Täy­te:

1 l tuo­rei­ta kan­ta­rel­le­ja

1 kel­ta- tai sa­laat­ti­si­pu­li

2 dl ker­maa

1/2 rkl veh­nä­jau­hoa

1/2 dl sil­put­tua ruo­ho­si­pu­lia, kir­ve­liä ja per­sil­jaa

1 dl juus­to­raas­tet­ta

maun mu­kaan suo­laa ja ri­paus val­ko­pip­pu­ria

ras­vaa pais­ta­mi­seen

1. Nypi kul­hos­sa veh­nä­jau­hot, huo­neen­läm­pöi­nen ras­va ja vesi ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­lun pii­rak­ka­vuo­an poh­jal­le ja nos­ta vii­le­ään puo­lek­si tun­nik­si.

2. Esi­pais­ta poh­jaa uu­nin kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia. Nos­ta si­vuun.

3. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Puh­dis­ta ja pil­ko kan­ta­rel­lit tar­vit­ta­es­sa. Kuul­lo­ta sie­net ja si­pu­li­silp­pu ras­vas­sa. Li­sää pääl­le veh­nä­jau­hot ja pais­ta vie­lä pari mi­nuut­tia.

4. Kaa­da pan­nul­le ker­ma ja an­na se­ok­sen kie­hua sa­ke­ak­si kas­tik­keek­si. Se­koit­te­le vä­lil­lä.

5. Nos­ta pan­nu lie­del­tä ja li­sää sil­pu­tut yr­tit. Maus­ta seos.

6. Ku­moa seos esi­pais­te­tun pii­rak­ka­poh­jan pääl­le ja ri­pot­te­le pääl­le juus­to­raas­te.

7. Pais­ta 225 as­tees­sa noin 10-15 mi­nuut­tia, kun­nes pin­ta on saa­nut kau­niin vä­rin ja juus­to on su­la­nut.

8. Nau­ti läm­pi­mä­nä raik­kaan sa­laa­tin kans­sa.