KATRI SCHRÖDER • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 9/2013
4–5 annosta
400 g juuriselleriä
400 g jauhoista perunaa,
esimerkiksi Rosamundaa
1 valkosipulinkynsi
50 g voita
1 dl kuohukermaa
(ripaus suolaa)
1. Kuori selleri ja pilko pieniksi paloiksi. Pese, kuori ja paloittele perunat. Nosta juurekset kiehuvaan, suolalla maustettuun vähään veteen valkosipulinkynnen kanssa. Keitä juurekset täysin kypsiksi.
2. Valuta ja säästä keitinliemi. Survo juurekset voin kanssa tai käytä sähkövatkainta. Lisää kerma ja ohenna keitinliemellä sopivan notkeaksi. Vatkaa muusi kuohkeaksi. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ