Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 9/2013

Kermainen juuresmuusi

Kermaisen pehmeä juures-muusi valmistuu jauhoisista perunoista ja juuriselleristä.

4–5 an­nos­ta

400 g juu­ri­sel­le­riä

400 g jau­hois­ta pe­ru­naa,

esi­mer­kik­si Ro­sa­mun­daa

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

50 g voi­ta

1 dl kuo­hu­ker­maa

(ri­paus suo­laa)

1. Kuo­ri sel­le­ri ja pil­ko pie­nik­si pa­loik­si. Pese, kuo­ri ja pa­loit­te­le pe­ru­nat. Nos­ta juu­rek­set kie­hu­vaan, suo­lal­la maus­tet­tuun vä­hään ve­teen val­ko­si­pu­lin­kyn­nen kans­sa. Kei­tä juu­rek­set täy­sin kyp­sik­si.

2. Va­lu­ta ja sääs­tä kei­tin­lie­mi. Sur­vo juu­rek­set voin kans­sa tai käy­tä säh­kö­vat­kain­ta. Li­sää ker­ma ja ohen­na kei­tin­lie­mel­lä so­pi­van not­ke­ak­si. Vat­kaa muu­si kuoh­ke­ak­si. Maus­ta tar­vit­ta­es­sa ri­pauk­sel­la suo­laa.