Porkkanataikina:
150 g voita
1 dl tattarijauhoa
2 dl vehnäjauhoa tai speltiä
4 porkkanaa
1 tl leivinjauhetta
1 muna
muskottipähkinää
Täyte:
6 dl kantarelleja
1 keltainen paprika
1 sipuli
3 munaa
3 dl kasviskermaa, maitoa tai kermaviiliä
timjamia
suolaa ja paprikajauhetta
1. Kiehauta porkkanat ja soseuta.
2. Pilko puhdistetut ja huuhdotut sienet ja silppua sipulit. Keitä yhdessä kokoon kuivalla pannulla.
3. Nypi jauhot, leivinjauhe ja voi sekaisin, lisää porkkanasurvos sekä muna. Mausta taikina suolalla ja muskottipähkinällä. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 7 minuuttia 225-asteisessa uunissa.
4. Levitä sienet ja sipuli sekä pilkottu paprika esikypsennetyn piirakkapohjan päälle. Sekoita munamaito ja kumoa vuokaan. Lisää mausteet ja paista piirakkaa noin puoli tuntia eli kunnes munamaito on hyytynyt.
Koti ja keittiö 9/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2