Artikkeli

Kelta­vah­ve­ro­pii­rakka

Kiehauta porkkanat ja soseuta. Pilko puhdistetut ja huuhdotut sienet ja silppua sipulit. Keitä yhdessä kokoon kuivalla pannulla...

Pork­ka­na­tai­ki­na:

150 g voi­ta

1 dl tat­ta­ri­jau­hoa

2 dl veh­nä­jau­hoa tai spel­tiä

4 pork­ka­naa

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 muna

mus­kot­ti­päh­ki­nää

Täy­te:

6 dl kan­ta­rel­le­ja

1 kel­tai­nen pap­ri­ka

1 si­pu­li

3 mu­naa

3 dl kas­vis­ker­maa, mai­toa tai ker­ma­vii­liä

tim­ja­mia

suo­laa ja pap­ri­ka­jau­het­ta

1. Kie­hau­ta pork­ka­nat ja so­seu­ta.

2. Pil­ko puh­dis­te­tut ja huuh­do­tut sie­net ja silp­pua si­pu­lit. Kei­tä yh­des­sä ko­koon kui­val­la pan­nul­la.

3. Nypi jau­hot, lei­vin­jau­he ja voi se­kai­sin, li­sää pork­ka­na­sur­vos sekä muna. Maus­ta tai­ki­na suo­lal­la ja mus­kot­ti­päh­ki­näl­lä. Le­vi­tä tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun vuo­kaan ja pais­ta 7 mi­nuut­tia 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa.

4. Le­vi­tä sie­net ja si­pu­li sekä pil­kot­tu pap­ri­ka esi­kyp­sen­ne­tyn pii­rak­ka­poh­jan pääl­le. Se­koi­ta mu­na­mai­to ja ku­moa vuo­kaan. Li­sää maus­teet ja pais­ta pii­rak­kaa noin puo­li tun­tia eli kun­nes mu­na­mai­to on hyy­ty­nyt.

Koti ja keit­tiö 9/2002