1 tl öljyä
1 tl hunajaa
2 tl kurkumaa
4 keltajuurikasta
2 porkkanaa
2 perunaa
6 dl vettä
1 rkl kasvisliemitiivistettä
2 dl ruokakermaa
rakuunaa
suolaa ja valkopippuria
1. Kuori ja paloittele juurekset lusikkakokoon.
2. Kuumenna kattilassa öljytilkka ja kiehauta siinä kurkuma. Lisää juurekset ja hunaja. Anna juuresten hiukan kuullottua.
3. Lisää vesi ja kasvisliemitiiviste. Keitä 10 minuuttia. Kohenna keitto lopuksi aimo lorauksella kermaa ja tarkista maut.
Vihje:
Juurespohjaisen keiton lisäkkeeksi voit paahtaa kauden sieniä.
Koti ja keittiö 8/2002
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2