Artikkeli

Kelta­juu­ri­kas­keitto

Juurespohjaisen keiton lisäkkeeksi voit paahtaa kauden sieniä.

1 tl öl­jyä

1 tl hu­na­jaa

2 tl kur­ku­maa

4 kel­ta­juu­ri­kas­ta

2 pork­ka­naa

2 pe­ru­naa

6 dl vet­tä

1 rkl kas­vis­lie­mi­tii­vis­tet­tä

2 dl ruo­ka­ker­maa

ra­kuu­naa

suo­laa ja val­ko­pip­pu­ria

1. Kuo­ri ja pa­loit­te­le juu­rek­set lu­sik­ka­ko­koon.

2. Kuu­men­na kat­ti­las­sa öl­jy­tilk­ka ja kie­hau­ta sii­nä kur­ku­ma. Li­sää juu­rek­set ja hu­na­ja. An­na juu­res­ten hiu­kan kuul­lot­tua.

3. Li­sää vesi ja kas­vis­lie­mi­tii­vis­te. Kei­tä 10 mi­nuut­tia. Ko­hen­na keit­to lo­puk­si ai­mo lo­rauk­sel­la ker­maa ja tar­kis­ta maut.

Vih­je:

Juu­res­poh­jai­sen kei­ton li­säk­keek­si voit paah­taa kau­den sie­niä.

Koti ja keit­tiö 8/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ