1 tl öljyä
1 tl hunajaa
2 tl kurkumaa
4 keltajuurikasta
2 porkkanaa
2 perunaa
6 dl vettä
1 rkl kasvisliemitiivistettä
2 dl ruokakermaa
rakuunaa
suolaa ja valkopippuria
1. Kuori ja paloittele juurekset lusikkakokoon.
2. Kuumenna kattilassa öljytilkka ja kiehauta siinä kurkuma. Lisää juurekset ja hunaja. Anna juuresten hiukan kuullottua.
3. Lisää vesi ja kasvisliemitiiviste. Keitä 10 minuuttia. Kohenna keitto lopuksi aimo lorauksella kermaa ja tarkista maut.
Vihje:
Juurespohjaisen keiton lisäkkeeksi voit paahtaa kauden sieniä.
Koti ja keittiö 8/2002
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ