Johanna Vireaho kuvat Hanna Marttinen
Pihan C-vitamiinipommi
Kotipihlajastakin on monia kantoja. Eroja voi huomata esimerkiksi marjojen värissä ja maussa. Osa pihlajista tekeekin tunnetusti happamia marjoja, mutta osa makeampia marjoja. Marjat sisältävät runsaasti C-vitamiinia.
Poimi pakkasen puraistua
Kun marjoja poimii vasta, kun pakkanen on niitä kevyesti puraissut, kertyy marjoihin enemmän makeutta ja sokeria. Marjoja voi pakastaa, kuivata ja keittää hilloiksi tai hyytelöiksi. Marjoista ilahtuvat myös linnut, kuten rastaat, tilhet, punatulkut ja muuttomatkalaiset.
Maukas pihlajanmarjahillo
800 g pihlajanmarjoja
500 g sokeria
0,5 dl vettä
1. Riivi marjat irti tertuista, puhdista ja huuhdo ne. Laita marjat ja vesi kattilaan, keitä hetki. Lisää joukkoon sokeria ja murskaa marjoja. Pihlajanmarjat sisältävät pektiiniä, joka hyytelöi hillon.
2. Sokeriksi käy hillosokerin sijaan tavallinen kidesokeri. Keitä kunnes seos on sopivan paksua. Hillo paksunee vielä jäähdyttyään.
3. Jos haluat hillosta sileää ja hienojakoista, kaada hillo siivilään, painele siivilän läpi ja siivilöi kuoret ja siemenet pois. Valmista hilloa tulee noin 6–7 dl.
4. Pihlajanmarjahillo maistuu maustamattoman jogurtin ja juustojen kera.
Vinkki!
Pihlajanmarjahillo maistuu juustojen ja turkkilaisen jogurtin kanssa. Voit jättää hilloon marjoista suutuntumaa tai painella marjat siivilän läpi hienojakoiseksi soseeksi.
Pihjalanmarjoja voi kuivata omaa mysliä tai granolaa varten. Kuivatut marjat maistuvat myös sellaisenaan. Maku tiivistyy, mutta
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2