Artikkeli

Kaura­le­se­säm­pylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, siirappi ja kauraleseet. Alusta joukkoon jauhot ja lopuksi pehmeä margariini...

(20 kpl)

5 dl mai­toa

50 g hii­vaa

1 tl suo­laa

1 rkl sii­rap­pia

2 dl kau­ra­le­sei­tä

noin 11 dl veh­nä- tai hii­va­lei­pä­jau­ho­ja

50 g mar­ga­rii­nia

Pääl­le:

1 dl kau­ra­le­sei­tä

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Li­sää suo­la, sii­rap­pi ja kau­ra­le­seet. Alus­ta jouk­koon jau­hot ja lo­puk­si peh­meä mar­ga­rii­ni.

2. Pei­tä tai­ki­na lii­nal­la ja ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Lei­vo tai­ki­nas­ta säm­py­löi­tä.

4. Ko­ho­ta säm­py­löi­tä uu­del­leen lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä. Ko­ris­te­le le­seil­lä ja pais­ta 225 as­tees­sa noin puo­li tun­tia.

Koti ja keit­tiö 6-7/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ