Artikkeli

Katkarapu-mangosalaatti

Sulata pakastetut katkaravut varovasti. Jos käytät kokonaisia katkarapuja, kuori ne...

600 g ko­ko­nai­sia tai 200 g kuo­rit­tu­ja kat­ka­ra­pu­ja

Ma­ri­na­di:

1/2 pu­nai­nen chi­li­pal­ko

2 rkl ma­ke­aa soi­ja­kas­ti­ket­ta

2 rkl see­sa­mi­öl­jyä

yh­den li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

1 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

Sa­laat­tiin:

1 tuo­re ja kyp­sä man­go

1 ruuk­ku ko­ris­teel­lis­ta sa­laat­tia, esim. lol­lo ros­soa tai jää­sa­laat­tia

suo­la­päh­ki­nöi­tä

1. Su­la­ta pa­kas­te­tut kat­ka­ra­vut va­ro­vas­ti. Jos käy­tät ko­ko­nai­sia kat­ka­ra­pu­ja, kuo­ri ne.

2. Se­koi­ta kul­hos­sa yh­teen kaik­ki ma­ri­na­din ai­nek­set. Li­sää kat­ka­ra­vut ja nos­ta jää­kaap­piin maus­tu­maan muu­ta­mak­si tun­nik­si. Se­koit­te­le kat­ka­ra­pu­ja muu­ta­man ker­ran ma­ri­noin­nin ai­ka­na.

3. Kuo­ri ja vii­pa­loi man­go. Huuh­te­le sa­laat­ti tar­vit­ta­es­sa. Som­mit­te­le se laa­ke­al­le va­dil­le. Nos­ta pääl­le man­go­vii­pa­lei­ta ja kat­ka­ra­pu­ja ma­ri­na­dei­neen. Ko­ris­te­le suo­la­päh­ki­nöil­lä ja ha­lu­tes­sa­si vie­lä tuo­reel­la chi­lil­lä.