Koti ja keittiö 5/2011 KATRI SCHRÖDER | KUVAT ARTO VUOHELAINEN
10 annosta
500 g esikypsennettyjä jättikatkaravunpyrstöjä (pakasteena)
Marinadi:
3 rkl rypsiöljyä
2 tl kurkumaa
2 murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
1 tl sormisuolaa
Salaatti:
3 dl jyvämakaronia
1 kurkku
2 punaista makeaa suippopaprikaa
2 dl mustia kalamata-oliiveja
2 uutta sipulia varsineen
1 ruukku tilliä
2 sitruunan mehu
5 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1. Anna katkarapujen sulaa hitaasti jääkaapissa, jolloin niiden maku ja rakenne pysyvät mehukkaina. Poista pyrstön kuori, halkaise pyrstön
lihas ja poista veitsen kärjellä keskellä oleva tumma suoli. Huuhtele,
valuta ja kuivaa katkaravut talouspaperilla.
2. Sekoita kulhossa kurkuma, öljy, valkosipulinkynnet, sitruunamehu ja suola. Sekoita marinadi katkarapujen kanssa. Pistä katkaravut 4–5
grillitikkuun vartaaksi, jolloin ne on helpompi grillata kerralla. Anna maustua salaatin teon ajan.
3. Keitä jyvämakaroneja noin 8 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat napakoilta, al dente. Valuta keitinvesi ja huuhtele lopuksi kylmällä
vedellä. Valuta huolella.
4. Leikkaa kurkku ja paprikat pieniksi paloiksi. Hienonna sipulit varsineen. Hienonna tilli. Sekoita kulhossa kaikki aineet keskenään. Valuta kastikkeeksi sitruunamehua ja öljyä. Mausta ripauksella suolaa ja
rouhittua mustapippuria.
5. Paista tai grillaa katkaravut nopeasti molemmilta puolilta noin minuutin ajan. Anna jäähtyä hetken ja vedä katkaravut vartaista
salaattiin. Kääntele ainekset kevyesti sekaisin ja anna salaatin maustua
viileässä hetken aikaa.
Valmistusaika: noin 45 min. + katkarapujen sulatus
Vinkki: Jyvämakaroni eli orzo on riisin muotoista ja kokoista pastaa, joka sopii lisäkkeeksi tai keittoihin ja salaatteihin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2