Artikkeli

Kasviksilla höystetty punaviinikukko

1 ko­ko­nai­nen pa­loi­tel­tu broi­le­ri tai 4 broi­le­rin koi­pi-rei­si­pa­laa

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

3–4 rkl veh­nä­jau­ho­ja

öl­jyä

3–4 si­pu­lia tai 8–10 sa­lot­ti­si­pu­lia

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 pork­ka­naa

2–3 leh­ti­sel­le­rin vart­ta

200 g herk­ku­sie­niä

170 g (1 pkt) pe­ko­nia

noin 3 dl ka­na­lien­tä

noin 3 dl pu­na­vii­niä

1 rkl to­maat­ti­so­set­ta

1 tl kui­vat­tua tim­ja­mia

laa­ke­rin­leh­ti

1. Tai­ta broi­le­rin koi­pi-rei­si­pa­lat ja leik­kaa kah­tia. Maus­ta pa­lat suo­lal­la ja pip­pu­ril­la ja pyö­rit­te­le ne veh­nä­jau­hois­sa. Rus­kis­ta pa­lat öl­jys­sä kau­niin rus­keik­si.

2. Sui­ka­loi pe­ko­nit. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­lit. Hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuo­ri ja leik­kaa pork­ka­nat rei­luik­si vii­pa­leik­si. Huuh­te­le ja vii­pa­loi leh­ti­sel­le­rin var­ret ja herk­ku­sie­net.

3. Lai­ta pe­ko­nit uu­ni­pa­taan ja kuu­men­na, kun­nes ras­va al­kaa ir­ro­ta. Li­sää kas­vik­set ja sie­net. Kuul­lo­ta nii­tä het­ki. Li­sää ka­na­lie­mi, pu­na­vii­ni, maus­teet ja rus­kis­te­tut broi­le­rin­pa­lat.

4. Kyp­sen­nä ruo­kaa uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin tun­ti. Voit myös hau­dut­taa pa­dan kyp­säk­si lie­del­lä mie­dol­la läm­möl­lä kan­nen al­la.

5. Pois­ta laa­ke­rin­leh­ti ja tar­joa pu­na­vii­ni­kuk­ko esi­mer­kik­si uu­ni­pe­ru­noi­den kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ