MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 12/2012
noin 50 kpl
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 ½ tl kardemummaa
200 g kylmää voita
1 muna
Koristeluun:
1 tuubi valmista sokeri-
kuorrutusta
lumihiutaleströsseleitä ja
hopeahelmiä
tomusokeria
1. Mittaa vehnäjauhot, sokerit ja kardemumma kulhoon. Paloittele joukkoon voi. Nypi murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina tarttuu vielä käsiin, lisää hieman jauhoja.
3. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään tunniksi.
4. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä ja ota siitä piparimuotilla pipareita.
Laita piparit pellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.
5. Koristele jäähtyneet piparit sokerikuorrutuksella ja koristeilla. Siivilöi päälle hieman tomusokeria.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2