Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Kardemummapullat
2 h 30 min . hieman työläs . 6,50 e
noin 50 kpl
5 dl kevytmaitoa
50 g hiivaa
½ dl sokeria
1 kananmuna
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin 16 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita
Täyte:
100 g voita
2 ¼ dl fariinisokeria
1 ½ dl sokeria
3 rkl maitoa
1 rkl kardemummaa
Siirappikiille:
1 dl lämmintä vettä
¾ dl siirappia
Viimeistelyyn:
kardemummaa
1. Lämmitä maito 37-asteiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kananmuna, suola ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon vähän kerrallaan vaivaten. Lisää voi alustamisen loppuvaiheessa. Peitä kulho liinalla. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
2. Tee täyte. Sekoita voin joukkoon sokerit, maito ja kardemumma.
3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa kahteen osaan. Kauli taikinasta levy (noin 35 x 30 cm). Levitä puolet täytteestä levylle. Taita taikina päällekkäin kolmeen osaan. Kauli taikina takaisin levyksi (noin 30 x 50 cm). Leikkaa levystä terävällä veitsellä 2 cm:n välein noin 20-senttisiä tankoja.
4. Pyöritä tanko molemmin käsin kiepille samalla taikinaa varovasti venyttäen. Ota tanko molempiin käsiin ja kieputa tanko neljän sormen ympäri kaksi kertaa, käännä loppupätkä rullan päältä ja taita pullan alle. Tee samalla tavalla toisen taikinalevyn kanssa.
5. Nosta pullat leivinpaperilla päällystetyille pelleille. Kohota keittiöpyyhkeen alla noin 25 minuuttia.
6. Paista 180-asteisessa uunissa noin 17–20 minuuttia.
7. Tee kiille. Sekoita lämpimän veden joukkoon siirappi. Voitele lämpimät pullat seoksella. Ripottele pullille kardemummaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2