Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Kardemummapullat
2 h 30 min . hieman työläs . 6,50 e
noin 50 kpl
5 dl kevytmaitoa
50 g hiivaa
½ dl sokeria
1 kananmuna
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin 16 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita
Täyte:
100 g voita
2 ¼ dl fariinisokeria
1 ½ dl sokeria
3 rkl maitoa
1 rkl kardemummaa
Siirappikiille:
1 dl lämmintä vettä
¾ dl siirappia
Viimeistelyyn:
kardemummaa
1. Lämmitä maito 37-asteiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kananmuna, suola ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon vähän kerrallaan vaivaten. Lisää voi alustamisen loppuvaiheessa. Peitä kulho liinalla. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
2. Tee täyte. Sekoita voin joukkoon sokerit, maito ja kardemumma.
3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa kahteen osaan. Kauli taikinasta levy (noin 35 x 30 cm). Levitä puolet täytteestä levylle. Taita taikina päällekkäin kolmeen osaan. Kauli taikina takaisin levyksi (noin 30 x 50 cm). Leikkaa levystä terävällä veitsellä 2 cm:n välein noin 20-senttisiä tankoja.
4. Pyöritä tanko molemmin käsin kiepille samalla taikinaa varovasti venyttäen. Ota tanko molempiin käsiin ja kieputa tanko neljän sormen ympäri kaksi kertaa, käännä loppupätkä rullan päältä ja taita pullan alle. Tee samalla tavalla toisen taikinalevyn kanssa.
5. Nosta pullat leivinpaperilla päällystetyille pelleille. Kohota keittiöpyyhkeen alla noin 25 minuuttia.
6. Paista 180-asteisessa uunissa noin 17–20 minuuttia.
7. Tee kiille. Sekoita lämpimän veden joukkoon siirappi. Voitele lämpimät pullat seoksella. Ripottele pullille kardemummaa.
Pikapullan taikina sekoitetaan nopeasti kaapin perusaineksista, ja päälle voi heittää mitä tahansa marjoja.
Martti Järvi
Gluteeniton pomelokakku kuorrutetaan tuorejuustolla ja tarjoillaan pomelolohkojen kanssa.
Pikapullan taikina sekoitetaan nopeasti kaapin perusaineksista, ja päälle voi heittää mitä tahansa marjoja.
Martti Järvi
Gluteeniton pomelokakku kuorrutetaan tuorejuustolla ja tarjoillaan pomelolohkojen kanssa.
Suklaajuustokakun pehmeän browniepohjan päälle levitetään kinuskin, appelsiinin ja vaniljan makuisia suklaakerroksia. Täytteissä on suklaata sen verran runsaasti, että kakku hyytyy leikattavaksi ilman liivatelehtiä. Puhuttavan ihana kakku viimeistellään suolakinuskilla.
Martti Järvi
Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.
Passionista ja limetistä raikkaan juustokakun täyte sekoitetaan turkkilaisesta jogurtista ja kuohukermasta. Täytteen joukossa pirskahtelevat kirpeät passionhedelmäsattumat. Tämän ohjeen kakku leivotaan suorakaiteen muotoiseksi, mutta voit valmistaa kakun perinteisempään tapaan pyöreään, 20-senttiseen irtopohjavuokaan.
Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.
Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2