Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/07

Kanawokkia valkosipuli-inkivää­ri­kas­tik­keessa

Suikaloi broilerinfileet. Huuhtele ja suikaloi paksoi lehti kerrallaan. Revi tahtsai suupaloiksi. Pätki kevätsipuli...

3 broi­le­rin­fi­lee­tä (noin 450 g)

1 nip­pu pak­soi­ta

1 ruuk­ku taht­sai­ta

2–3 ke­vät­si­pu­lia

100 g sii­ta­ke­sie­niä

100 g pak­su­ja rii­si­nuu­de­lei­ta

2–3 rkl öl­jyä

Kas­ti­ke:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä raas­tet­tu­na

1 rkl see­sa­mi­öl­jyä

1/2 dl soi­ja­kas­ti­ket­ta

2 rkl os­te­ri­kas­ti­ket­ta

ri­paus fa­rii­ni­so­ke­ria

1. Sui­ka­loi broi­le­rin­fi­leet.

2. Huuh­te­le ja sui­ka­loi pak­soi leh­ti ker­ral­laan. Revi taht­sai suu­pa­loik­si. Pät­ki ke­vät­si­pu­li. Puh­dis­ta sii­ta­ke­sie­net ja leik­kaa ne 2–3 osaan.

3. Kei­tä rii­si­nuu­de­lit kyp­sik­si pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

4. Val­mis­ta wo­kil­le maus­te­kas­ti­ke. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja lai­ta pie­neen kul­hoon. Li­sää muut ai­nek­set ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

5. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la. Rus­kis­ta broi­le­rit sii­nä kaut­taal­taan. Li­sää sii­tak­keet ja pak­soit. Kään­te­le muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Li­sää nuu­de­lit ja taht­sai ja kään­te­le se­kai­sin.

6. Kaa­da pan­nul­le maus­te­kas­ti­ke ja se­koi­ta niin, et­tä se maus­taa wo­kin kaut­taal­taan. Kuu­men­na wok­ki ja tar­joa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ