Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2008

Kana-pekonisalaatti

6–8 an­nos­ta nou­to­pöy­däs­sä

1 gril­lat­tu broi­le­ri

2 pkt (à 170 g) pe­ko­nia

1 ruuk­ku jää­sa­laat­tia

1 ruuk­ku tam­men­leh­vä­sa­laat­tia

1 ruuk­ku lol­lo­ros­so-sa­laat­tia

1 ra­sia (250 g)

kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 kurk­ku

1sa­laat­ti­si­pu­li

150 g cas­hew­päh­ki­nöi­tä

Kas­ti­ke:

200 g rans­kan­ker­maa

2 dl vis­pi- tai ruo­ka­ker­maa

100 g fe­ta­juus­toa

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 tl hu­na­jaa

1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Pois­ta broi­le­ris­ta nah­ka ja ir­ro­ta li­hat luis­ta. Leik­kaa liha kuu­ti­oik­si.

2. Pais­ta pe­ko­nit kuu­mal­la pan­nul­la mo­lem­min puo­lin kyp­sik­si ja ra­peik­si. An­na jääh­tyä het­ken ja leik­kaa noin sen­tin pa­loik­si.

3. Huuh­te­le sa­laa­tit ja revi so­pi­vik­si suu­pa­loik­si. Huuh­te­le ja hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit. Huuh­te­le ja pa­loit­te­le kurk­ku.

4. Kuo­ri ja sui­ka­loi sa­laat­ti­si­pu­li.

5. Paah­da päh­ki­nät kuu­mal­la kui­val­la pan­nul­la kul­lan rus­keik­si.

5. Se­koi­ta sa­laa­tin ai­nek­set va­ro­vas­ti kes­ke­nään.

6. Val­mis­ta kas­ti­ke. Yh­dis­tä rans­kan­ker­ma ja ker­ma. Mu­ren­na jouk­koon fe­ta­juus­to. Kuo­ri val­ko­si­pu­lin­kyn­si ja se­koi­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la ta­sai­sek­si ja kuoh­ke­ak­si. Li­sää lo­put maus­teet ja se­koi­ta.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ