Artikkeli

Kana-Caesar -salaatti

● (4-6 an­nos­ta)

2 ke­rää side-,

eli roo­man­sa­laat­tia

noin 150 g (1 ra­sia) ru­co­laa

6–8 vii­pa­let­ta hii­va­lei­pää

kuu­ti­oi­na

1–2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2–3 broi­le­rin rin­ta­fi­lee­tä

100 g par­me­saa­ni­juus­toa

● Kas­ti­ke:

8 an­jo­vis­fi­lee­tä

3 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 1/2 rkl Di­jon-si­nap­pia

2 tl Wor­ces­ters­hi­re­kas­ti­ket­ta

1-2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 dl olii­vi­öl­jyä

1. Huuh­te­le ja va­lu­ta sa­laa­tit.

2. Paah­da lei­pä­kuu­ti­ot ra­peik­si pan­nul­la olii­vi­öl­jys­sä. Pu­ris­ta val­ko­si­pu­lin­kyn­si pan­nul­le maus­ta­maan lei­pä­kuu­ti­oi­ta. Siir­rä paah­de­tut lei­pä­kuu­ti­ot pois pan­nul­ta.

3. Pais­ta broi­le­rin rin­ta­fi­leet pan­nul­la kyp­sik­si mo­lem­min puo­lin ja leik­kaa kuu­ti­oik­si.

4. Vuo­le par­me­saa­nis­ta ohui­ta las­tu­ja juus­to­höy­läl­lä tai kuo­ri­ma­veit­sel­lä.

5. Val­mis­ta kas­ti­ke. Lai­ta an­jo­vis­fi­leet kul­hoon ja mit­taa jouk­koon sit­ruu­na­me­hu, si­nap­pi ja Wor­ces­ters­hi­re-kas­ti­ke. Pu­ris­ta jouk­koon val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Se­koi­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la ta­sai­sek­si. Li­sää lo­puk­si öl­jy pie­nis­sä eris­sä koko ajan vat­ka­ten.

6. Revi sa­laa­tin­leh­det kul­hoon, li­sää ru­co­la, juus­to­las­tut, broi­le­rin fi­lee­pa­lat ja lei­pä­kuu­ti­ot. Kään­te­le se­kai­sin. Ko­ris­te­le ja maus­ta kas­tik­keel­la.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 30 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 15,50 €

Koti ja keit­tiö 4/2004