KATRI SCHRÖDER • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 10/2012
4 annosta
1 pieni (noin 700 g) kyssäkaali
1 pieni (noin 300 g) kukkakaali
1 porkkana
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl juustokuminansiemeniä
½ tl kurkumaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl vettä
3 kuivattua aprikoosia ja taatelia
½ punainen chili
4 rkl pinjansiemeniä
ripaus suolaa
3 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. korianteria ja minttua
1. Kuori ja kuutioi kyssäkaali. Pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja pilko porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Jauha morttelissa siemenet ja sekoita joukkoon kurkuma. Kuumenna tajinepadassa tai paistokasarissa öljy ja lisää joukkoon mausteseos sekä hienonnetut sipulit. Kääntele hetken aikaa, kunnes sipulit pehmenevät.
3. Lisää kasariin kaalit, porkkanat, desi vettä ja saksi joukkoon aprikoosit ja taatelit. Kääntele seosta, jotta kaikki kasvikset imevät mausteista makua.
4. Anna seoksen muhia noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla tai kunnes kaalit pehmenevät.
5. Lisää seokseen viipaloitu chili ja pinjansiemenet. Mausta pata suolalla ja koristele hienonnetuilla yrteillä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2