Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 10/2012

Kaalitajine

Marokkolaisessa tajinepadassa olevan kartiomaisen kannen ansiosta ruoka pysyy tarjolle tuotaessa pitkään kosteana ja muhevana.

4 an­nos­ta

1 pie­ni (noin 700 g) kys­sä­kaa­li

1 pie­ni (noin 300 g) kuk­ka­kaa­li

1 pork­ka­na

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl ko­ri­an­te­rin­sie­me­niä

1 rkl juus­to­ku­mi­nan­sie­me­niä

½ tl kur­ku­maa

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 dl vet­tä

3 kui­vat­tua ap­ri­koo­sia ja taa­te­lia

½ pu­nai­nen chili

4 rkl pin­jan­sie­me­niä

ri­paus suo­laa

3 rkl hie­non­net­tu­ja yrt­te­jä, esim. ko­ri­an­te­ria ja mint­tua

1. Kuo­ri ja kuu­ti­oi kys­sä­kaa­li. Pil­ko kuk­ka­kaa­li pie­nik­si ku­kin­noik­si. Kuo­ri ja pil­ko pork­ka­na. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Jau­ha mort­te­lis­sa sie­me­net ja se­koi­ta jouk­koon kur­ku­ma. Kuu­men­na ta­ji­ne­pa­das­sa tai pais­to­ka­sa­ris­sa öl­jy ja li­sää jouk­koon maus­te­se­os sekä hie­non­ne­tut si­pu­lit. Kään­te­le het­ken ai­kaa, kun­nes si­pu­lit peh­me­ne­vät.

3. Li­sää ka­sa­riin kaa­lit, pork­ka­nat, desi vet­tä ja sak­si jouk­koon ap­ri­koo­sit ja taa­te­lit. Kään­te­le se­os­ta, jot­ta kaik­ki kas­vik­set ime­vät maus­teis­ta ma­kua.

4. An­na se­ok­sen mu­hia noin 15 mi­nuut­tia mie­dol­la läm­möl­lä kan­nen al­la tai kun­nes kaa­lit peh­me­ne­vät.

5. Li­sää se­ok­seen vii­pa­loi­tu chili ja pin­jan­sie­me­net. Maus­ta pata suo­lal­la ja ko­ris­te­le hie­non­ne­tuil­la yr­teil­lä.