1 pieni kaali
Täyte:
4 dl keitettyä pyöreäjyväistä riisiä
1 dl rusinoita
1 dl pinjansiemeniä
1 dl manteleita
ripaus kanelia
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
100 g lampaanjauhelihaa
1 sipuli
Liemi:
2 dl kasvislientä
1 dl maustamatonta tomaattipyreetä
minttua
1/2 dl punaviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1. Keitä kaali suolalla maustetussa vedessä ja irrota lehdet. Vuole jäykkä lehtiruoti ohueksi.
2. Paahda lampaanjauheliha pannulla. Lisää silputtu sipuli, pinjansiemenet, mantelilastut sekä rusinat. Mausta suolalla, kanelilla ja mustapippurilla. Sekoita riisin kanssa.
3. Jaa seos kaalinlehdille.
4. Kääri lehdet tiukoiksi rulliksi ja lado kääryleet tiiviisti pannulle.
5. Sekoita liemi ja valuta kääryleiden päälle. Peitä pannu kannella ja anna hiljalleen hautua miedolla lämmöllä. Voit hauduttaa pannun myös uunissa.
6. Tarjoa joko kuumana tai jäähtyneenä tuoreen minttusilpun kanssa.
Vihje: Kaalinlehtiä
käytetään viininlehtien tapaan kääreenä muheville ruoille. Tässä ohjeessa riisilammastäyte on egyptiläisvaikutteisesti maustettu makeaksi rusinoin. Voit tehdä kääryleet myös ilman lihaa, jolloin mantelia saa olla kaksinkertainen määrä.
Koti ja keittiö 3/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2