Artikkeli

Juustotäytteinen kesäkurpitsa

Leikkaa kesäkurpitsat veneiksi ja koverra sisus pois. Ripota koloon hiukan merisuolaa ja anna kurpitsan hiota. Karista suola pois. Irrota kukkakaalin kukinnot...

4 pien­tä ke­sä­kur­pit­saa

pie­ni kuk­ka­kaa­li

50 g si­ni­ho­me­juus­toa tai fe­taa

Kas­ti­ke:

2 rkl voi­ta

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

2 dl kas­vis­lien­tä

3 dl mai­toa

1/2 tl suo­laa

2 1/2 dl juus­to­raas­tet­ta

(esim. 1 dl par­me­sa­nia +

1 1/2 dl em­men­ta­lia)

veit­sen­kär­jel­li­nen ca­yen­ne­pip­pu­ria

1. Leik­kaa ke­sä­kur­pit­sat ve­neik­si ja ko­ver­ra si­sus pois. Ri­po­ta ko­loon hiu­kan me­ri­suo­laa ja an­na kur­pit­san hi­o­ta. Ka­ris­ta suo­la pois. Ir­ro­ta kuk­ka­kaa­lin ku­kin­not. Höy­ry­tä kas­vik­set ve­si­til­kan kans­sa kan­nen al­la aa­vis­tuk­sen ver­ran peh­meik­si.

2. Su­la­ta voi ja kie­hau­ta sii­nä jau­hot. Li­sää kuu­ma kas­vis­lie­mi (= höy­ry­tys­lie­mi) ja mai­to. Se­koi­ta kas­ti­ke ta­sai­sek­si ja li­sää juus­to­raas­teet. Maus­ta seos ja an­na kuu­me­ta kun­nes juus­to on su­la­nut.

3. Täy­tä ke­sä­kur­pit­sa­ve­neet kuk­ka­kaa­lil­la. Mu­ren­na jouk­koon hiu­kan fe­taa tai si­ni­ho­me­juus­toa ja kaa­da pääl­le kuu­ma juus­to­kas­ti­ke. Voit tar­jo­ta ruo­an täl­lai­se­naan tai kuor­rut­taa vie­lä uu­nis­sa.

Koti ja keit­tiö 3/2003

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ