Koti ja keittiö 11/2010 Katri Schröder Kuva Arto Vuohelainen
noin 30 kpl
1/2 pkt (à 600 g) isoja lehtitaikinalevyjä
Täyte:
1 prk (250 g) ricottajuustoa
1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa
1 1/2 dl raastettua parmesaania
1 muna
ripaus cayennepippuria
ripaus suolaa ja rouhittua
mustapippuria
1. Sekoita täytteen aineet tasaiseksi massaksi.
2. Anna taikinalevyn sulaa. Ota levystä pyöreällä muotilla tai kapealla lasilla noin 30 kiekkoa, jonka halkaisija on noin 5 senttiä. Painele kiekot minimuffinipellin syvennyksien pohjille ja hieman myös pellin reunoille. Pistä pohjiin reikiä haarukalla.
3. Jaa kiekkojen päälle juusto-täyte. Paista 225-asteisen uunin alatasossa noin 15–20 minuuttia tai kunnes täyte on kiinteä ja kauniin ruskea. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta.
4. Jos sinulla ei ole minimuffinipeltiä, voit tehdä juustolantit pieniin piirasvuokiin. Ota silloin taikinasta vuokien kokoisia kiekkoja. Paistoaika vaihtelee vuoan koon mukaan, mutta piiraat ovat kypsiä, kun täyte on kiinteää.
Valmistusaika: 40 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2