(8–10 annosta)
Pohja:
100 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta
tuorejuustoa
2 tl raastettua
sitruunakuorta
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl sokeria
(3/4 dl + 3/4 dl)
3 keltuaista
3 valkuaista
Vadelmakastike:
200 g vadelmia
1–2 rkl tomusokeria
sitruuna- tai
appelsiinimehua
1. Valmista pohja. Vaahdota
pehmeä rasva ja sokeri. Lisää
joukkoon muna. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja lisää
taikinaan.
2. Painele taikina pyöreään
irtopohjavuokaan (halkaisija
noin 24-27 cm) ja nosta noin3-4 cm reunoille. Peitä vuoka
kelmulla ja laita jääkaappiin
täytteen valmistamisen ajaksi.
3. Valmista täyte. Sekoita
maitorahkaan tuorejuusto,
mausteet ja perunajauhot
sekä 3/4 dl sokeria ja keltuaiset.
4. Vatkaa valkuaiset ja loput
3/4 dl sokeria kovaksi vaahdoksi
ja sekoita varovasti
täytteeseen.
5. Ota vuoka jääkaapista ja
kaada täyte vuokaan. Paista
175 asteessa uunin alimmalla
ritilätasolla noin tunti. Peitä
vuoka alumiinifoliolla tai leivinpaperilla
paistamisen loppuvaiheessa,
ettei kakun
pinta tummu.
6. Valmista vadelmakastike.
Soseuta marjat. Lisää tomusokeria
ja hieman sitruunatai
appelsiinimehua. Jos haluat
erittäin hienoa kastiketta,
paseeraa eli painele marjat
siivilän läpi ja lisää mausteet
vasta sen jälkeen.
Valmistusaika:
noin 1 t 30 min
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 7,00 €
Koti ja keittiö 4/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2