Artikkeli

Juustokakku ja vadelmakastike

Valmista pohja. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan...

(8–10 an­nos­ta)

Poh­ja:

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 1/2 dl so­ke­ria

1 muna

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

250 g mai­to­rah­kaa

200 g maus­ta­ma­ton­ta

tuo­re­juus­toa

2 tl raas­tet­tua

sit­ruu­na­kuor­ta

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1/2 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

1 1/2 dl so­ke­ria

(3/4 dl + 3/4 dl)

3 kel­tu­ais­ta

3 val­ku­ais­ta

Va­del­ma­kas­ti­ke:

200 g va­del­mia

1–2 rkl to­mu­so­ke­ria

sit­ruu­na- tai

ap­pel­sii­ni­me­hua

1. Val­mis­ta poh­ja. Vaah­do­ta

peh­meä ras­va ja so­ke­ri. Li­sää

jouk­koon muna. Se­koi­ta

kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää

tai­ki­naan.

2. Pai­ne­le tai­ki­na pyö­re­ään

ir­to­poh­ja­vuo­kaan (hal­kai­si­ja

noin 24-27 cm) ja nos­ta noin3-4 cm reu­noil­le. Pei­tä vuo­ka

kel­mul­la ja lai­ta jää­kaap­piin

täyt­teen val­mis­ta­mi­sen ajak­si.

3. Val­mis­ta täy­te. Se­koi­ta

mai­to­rah­kaan tuo­re­juus­to,

maus­teet ja pe­ru­na­jau­hot

sekä 3/4 dl so­ke­ria ja kel­tu­ai­set.

4. Vat­kaa val­ku­ai­set ja lo­put

3/4 dl so­ke­ria ko­vak­si vaah­dok­si

ja se­koi­ta va­ro­vas­ti

täyt­tee­seen.

5. Ota vuo­ka jää­kaa­pis­ta ja

kaa­da täy­te vuo­kaan. Pais­ta

175 as­tees­sa uu­nin alim­mal­la

ri­ti­lä­ta­sol­la noin tun­ti. Pei­tä

vuo­ka alu­mii­ni­fo­li­ol­la tai lei­vin­pa­pe­ril­la

pais­ta­mi­sen lop­pu­vai­hees­sa,

et­tei ka­kun

pin­ta tum­mu.

6. Val­mis­ta va­del­ma­kas­ti­ke.

So­seu­ta mar­jat. Li­sää to­mu­so­ke­ria

ja hie­man sit­ruu­na­tai

ap­pel­sii­ni­me­hua. Jos ha­lu­at

erit­täin hie­noa kas­ti­ket­ta,

pa­see­raa eli pai­ne­le mar­jat

sii­vi­län läpi ja li­sää maus­teet

vas­ta sen jäl­keen.

Val­mis­tu­sai­ka:

noin 1 t 30 min

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Hin­ta: noin 7,00 €

Koti ja keit­tiö 4/2004

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ