Artikkeli

Juuresvohvelit

Kuori juurekset ja keitä hyvin vähässä suolalla maustetussa vedessä kannen alla pehmeiksi. Ota talteen 1 dl keitinlientä...

2 dl kei­tet­tyä juu­res­so­set­ta:

pork­ka­naa, pals­ter­nak­kaa, ba­taat­tia tai pu­na­juur­ta

2 1/2 dl tum­mia veh­nä­jau­ho­ja tai spel­tiä

1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 muna

1/2 dl ryp­si­öl­jyä

2 1/2 dl mai­toa tai soi­ja­mai­toa +

1 dl juu­res­ten kei­tin­lien­tä

1 tl ka­ne­lia

me­ri­suo­laa

1. Kuo­ri juu­rek­set ja kei­tä hy­vin vä­häs­sä suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä kan­nen al­la peh­meik­si. Ota tal­teen 1 dl kei­tin­lien­tä.

2. Sur­vo juu­rek­set so­seek­si ja li­sää nes­teet sekä muna.

3. Yh­dis­tä lei­vin­jau­he, ka­ne­li sekä jau­hot ja se­koi­ta juu­res­so­see­seen. Li­sää öl­jy. An­na tai­ki­nan seis­tä puo­li tun­tia.

4. Kuu­men­na voh­ve­li­pan­nu ja le­vi­tä tai­ki­naa noin 4 rkl ker­ral­laan pan­nuun. Pais­ta ra­peik­si.

Koti ja keit­tiö 8/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ