2 dl keitettyä juuressosetta:
porkkanaa, palsternakkaa, bataattia tai punajuurta
2 1/2 dl tummia vehnäjauhoja tai speltiä
1/2 tl leivinjauhetta
1 muna
1/2 dl rypsiöljyä
2 1/2 dl maitoa tai soijamaitoa +
1 dl juuresten keitinlientä
1 tl kanelia
merisuolaa
1. Kuori juurekset ja keitä hyvin vähässä suolalla maustetussa vedessä kannen alla pehmeiksi. Ota talteen 1 dl keitinlientä.
2. Survo juurekset soseeksi ja lisää nesteet sekä muna.
3. Yhdistä leivinjauhe, kaneli sekä jauhot ja sekoita juuressoseeseen. Lisää öljy. Anna taikinan seistä puoli tuntia.
4. Kuumenna vohvelipannu ja levitä taikinaa noin 4 rkl kerrallaan pannuun. Paista rapeiksi.
Koti ja keittiö 8/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2