4 perunaa
4 keitettyä punajuurta
1 punasipuli
1 muna
1 dl korppujauhoa
1 rkl maitoa tai ruokakermaa
2 tl suolaa
muskottipähkinää ja valkopippuria
200 g juustoa ( emmentalia, fetaa tai kermajuustoa)
1. Sekoita muna ja maito sekä korppujauho ja anna turvota kulhossa.
2. Raasta keitetyt punajuuret ja raa’at perunat sekä sipuli korppuseokseen. Mausta seos muskottipähkinällä, suolalla ja valkopippurilla. Muotoile pihveiksi ja paista pihvit leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
3. Leikkaa lempijuustosta paksuja palkkeja ja lado pihvit kolmen torneiksi. Anna juuston sulaa hetki uunissa.
4.Pirskota juurestornille kylmäpuristettua oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.
Koti ja keittiö 5/2002
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ