Artikkeli

Juurestornit

Sekoita muna ja maito sekä korppujauho ja anna turvota kulhossa...

4 pe­ru­naa

4 kei­tet­tyä pu­na­juur­ta

1 pu­na­si­pu­li

1 muna

1 dl korp­pu­jau­hoa

1 rkl mai­toa tai ruo­ka­ker­maa

2 tl suo­laa

mus­kot­ti­päh­ki­nää ja val­ko­pip­pu­ria

200 g juus­toa ( em­men­ta­lia, fe­taa tai ker­ma­juus­toa)

1. Se­koi­ta muna ja mai­to sekä korp­pu­jau­ho ja an­na tur­vo­ta kul­hos­sa.

2. Raas­ta kei­te­tyt pu­na­juu­ret ja raa’at pe­ru­nat sekä si­pu­li korp­pu­se­ok­seen. Maus­ta seos mus­kot­ti­päh­ki­näl­lä, suo­lal­la ja val­ko­pip­pu­ril­la. Muo­toi­le pih­veik­si ja pais­ta pih­vit lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15–20 mi­nuut­tia.

3. Leik­kaa lem­pi­juus­tos­ta pak­su­ja palk­ke­ja ja lado pih­vit kol­men tor­neik­si. An­na juus­ton su­laa het­ki uu­nis­sa.

4.Pirs­ko­ta juu­res­tor­nil­le kyl­mä­pu­ris­tet­tua olii­vi­öl­jyä ja bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa.

Koti ja keit­tiö 5/2002