Artikkeli

Juureskimara

2 pals­ter­nak­kaa

6 maa-ar­ti­sok­kaa

2 nau­ris­ta

4 si­nis­tä Kon­go-pe­ru­naa

4 pork­ka­naa

ri­paus me­ri­suo­laa

ba­si­li­kaa

1 tl hu­na­jaa + 1 tl olii­vi­öl­jyä

1. Kuo­ri kaik­ki muut juu­rek­set pait­si maa-ar­ti­sok­ka. Pese maa-ar­ti­sok­ka juu­res­har­jal­la ja huuh­do hy­vin. Leik­kaa pork­ka­na ja pals­ter­nak­ka ti­kuik­si, nau­ris ja pe­ru­na loh­koik­si. Maa-ar­ti­so­kat saa­vat jää­dä ko­ko­nai­sik­si.

2. Le­vi­tä juu­rek­set uu­ni­pel­lil­le ja ri­po­ta pin­taan suo­laa. Pirs­ko­ta juu­rek­sil­le hiu­kan hu­na­ja­öl­jyä. Ri­po­ta pe­ru­noil­le ba­si­li­kaa.

3. Ase­ta pel­ti ka­na­va­din al­le uu­niin, kun kana on ol­lut uu­nis­sa 10 mi­nuut­tia. Näin juu­rek­set jou­tu­vat pöy­tään sa­moi­hin ai­koi­hin ka­nan kans­sa.

Koti ja keit­tiö 4/2003

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ