40 kpl
Pohjataikina:
150 g voita tai margariinia
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 rkl kardemummaa
noin 17 dl (n.1 kg) leivontakarkeita vehnäjauhoja
Täyte:
50 g voita tai margariinia
250 g mantelimassaa
1 pkt (65 g) hillottua appelsiininkuorta
1 1/2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
Voiteluun: 1 muna
Tomusokerikuorrutus:
3 dl tomusokeria
noin 1-2 rkl nestettä (vettä, marjamehua, vahvaa kahvia)
1. Sulata rasva. Lisää maito ja kuumenna seos kädenlämpöiseksi. Kaada rasvamaitoseos kulhoon ja murenna siihen hiiva. Lisää suola, sokeri, munat ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Alusta jauhot mukaan vähän kerrallaan, vaivaa voimakkaasti sitkon saamiseksi.
2. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, noin tunti.
3. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja jaa se kahteen osaan. Kauli siitä kaksi 20x40 cm levyä.
4. Voitele taikinalevyt ohuelti voilla tai margariinilla. Raasta mantelimassa ja ripottele se appelsiininkuoren ja pähkinärouheen kanssa tasaisesti taikinalevylle. Rullaa levy kääretortun tapaan. Leikkaa rullat 20 palaan ja nosta palat paperisiin tai metallisiin leivosvuokiin. Kohota liinan alla vielä puoli tuntia.
5. Voitele briossit munalla ja paista 200-asteisen uunin yläosassa kauniin ruskeiksi.
6. Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin vähän nestettä. Kuorrutus saa olla paksuhkoa, mutta helposti pursotettavaa. Koristele sillä valmiit, jäähtyneet briossit.
Vinkki! Jos pakastat briosseja, koristele ne vasta sulattamisen jälkeen. Näin ne säilyvät kauniimpina.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2