Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MIIA HÄR­KÖ­NEN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 8/2015     

Jokirapurullat

Vietnamilaiset jokirapurullat ovat mukavaa sormisyötävää.

10 kpl

1 pkt (10 kpl) rii­si­pa­pe­rei­ta

Täy­te:

200 g kyp­siä jo­ki­ra­vun­pyrs­tö­jä

100 g ohui­ta rii­si­ver­mi­sel­le­jä

2–4 leh­teä ro­mai­ne­sa­laat­tia

1 ruuk­ku ko­ri­an­te­ria

1 ruuk­ku thai­ba­si­li­kaa

1 ruuk­ku mint­tua

1–2 avo­ka­doa

muu­ta­ma re­tii­si

(50 g si­ni­mai­la­sen itu­ja)

Dip­pi­kas­ti­ke:

1 chili

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

½ dl ka­la­kas­ti­ket­ta

1 dl rii­si­vii­nie­tik­kaa

3 rkl so­ke­ria '

½ li­men mehu

tilk­ka ap­pel­sii­ni­me­hua

2 rkl tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria hie­non­net­tu­na

1. Val­mis­ta en­sin dip­pi­kas­ti­ke. Hal­kai­se chili, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na chili. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Se­koi­ta kaik­ki dip­pi­kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään ja jätä kas­ti­ke maus­tu­maan.

2. Kyp­sen­nä rii­si­ver­mi­sel­lit. Lai­ta ver­mi­sel­lit kul­hoon ja kaa­da pääl­le kie­hu­van kuu­maa vet­tä niin et­tä ver­mi­sel­lit peit­ty­vät.An­na hau­tua pari mi­nuut­tia, va­lu­ta ja huuh­te­le.

3. Sui­ka­loi sa­laa­tin­leh­det ja hie­non­na yr­tit. Hal­kai­se avo­ka­dot, pois­ta ki­vet ja kuo­ret ja sui­ka­loi avo­ka­dot. Sui­ka­loi re­tii­sit ohuik­si ti­kuik­si.

4. Lai­ta laa­ke­aan kul­hoon läm­min­tä vet­tä. Upo­ta rii­si­pa­pe­ri ker­ral­laan ve­teen ja an­na sen peh­me­tä het­ken. Nos­ta peh­men­nyt rii­si­pa­pe­ri leik­kuu­lau­dal­le, lai­ta pa­pe­rin kes­kel­le täyt­tei­tä. Kään­nä rii­si­pa­pe­rin ala­reu­na täyt­tei­den pääl­le. Tai­ta reu­nat si­vuil­ta koh­ti kes­kus­taa ja kään­nä rul­lal­le. Tee rul­las­ta mah­dol­li­sim­man tiuk­ka, jot­ta se py­syy syö­tä­es­sä ka­sas­sa.

5. Lai­ta rul­lat tar­joi­lu­va­dil­le vie­rek­käin. Älä ka­saa rul­lia pääl­lek­käin, kos­ka rii­si­pa­pe­rit tart­tu­vat toi­siin­sa kiin­ni.   6. Tar­joa rul­lat dip­pi­kas­tik­keen kera.

Vii­ni­suo­si­tus: Puo­li­kui­va ja he­del­mäi­nen An­sel­mann Ries­ling Clas­sic 2014, Sak­sa, 11,48 e

Lue Myös

Lohilindströmit ja muna-perunamurske

Shooting star -leipä

Vadelmamarinoitu savukala

Lohilindströmit ja muna-perunamurske

Shooting star -leipä

Vadelmamarinoitu savukala

Kampa­sim­puk­ka­pasta

Katkarapu-jyväpas­ta­sa­laatti

Yrttinen lohi-sipulisalaatti

Bataattikeitto ja seesamiravut

Surf & turf -hodari ja varhais­kaa­li­co­leslaw

Syksyinen riistakäristys

Bataattikeitto ja seesamiravut

Surf & turf -hodari ja varhais­kaa­li­co­leslaw

Syksyinen riistakäristys

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2