MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIIA HÄRKÖNEN • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 8/2015
10 kpl
1 pkt (10 kpl) riisipapereita
Täyte:
200 g kypsiä jokiravunpyrstöjä
100 g ohuita riisivermisellejä
2–4 lehteä romainesalaattia
1 ruukku korianteria
1 ruukku thaibasilikaa
1 ruukku minttua
1–2 avokadoa
muutama retiisi
(50 g sinimailasen ituja)
Dippikastike:
1 chili
1 valkosipulinkynsi
½ dl kalakastiketta
1 dl riisiviinietikkaa
3 rkl sokeria '
½ limen mehu
tilkka appelsiinimehua
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1. Valmista ensin dippikastike. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki dippikastikkeen ainekset keskenään ja jätä kastike maustumaan.
2. Kypsennä riisivermisellit. Laita vermisellit kulhoon ja kaada päälle kiehuvan kuumaa vettä niin että vermisellit peittyvät.Anna hautua pari minuuttia, valuta ja huuhtele.
3. Suikaloi salaatinlehdet ja hienonna yrtit. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuoret ja suikaloi avokadot. Suikaloi retiisit ohuiksi tikuiksi.
4. Laita laakeaan kulhoon lämmintä vettä. Upota riisipaperi kerrallaan veteen ja anna sen pehmetä hetken. Nosta pehmennyt riisipaperi leikkuulaudalle, laita paperin keskelle täytteitä. Käännä riisipaperin alareuna täytteiden päälle. Taita reunat sivuilta kohti keskustaa ja käännä rullalle. Tee rullasta mahdollisimman tiukka, jotta se pysyy syötäessä kasassa.
5. Laita rullat tarjoiluvadille vierekkäin. Älä kasaa rullia päällekkäin, koska riisipaperit tarttuvat toisiinsa kiinni. 6. Tarjoa rullat dippikastikkeen kera.
Viinisuositus: Puolikuiva ja hedelmäinen Anselmann Riesling Classic 2014, Saksa, 11,48 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2