Koti ja keittiö 1/2009
Ohje neljälle
noin 600 g lohifileetä
2 valkosipulinkynttä
noin 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
4 rkl soijakastiketta
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 rkl rypsiöljyä
Vokkivihannekset:
600 g esim. sokeriherneitä, vihreitä papuja, porkkanaa ja siitakesieniä
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl seesamiöljyä
Tarjoiluun:
keitettyä basmati- tai japanilaista riisiä
1. Nypi kalasta ruodot mahdollisimman tarkasti. Laita filee kulhoon.
2. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Laita ne pieneen kattilaan soijan, sokerin ja sitruunamehun kanssa. Lämmitä seosta, kunnes sokeri sulaa. Kaada seos lohen päälle ja anna maustua viileässä vähintään tunnin.
3. Ota kala pois marinadista ja paista pannulla noin 8 minuuttia tai
kunnes kala on lähes kypsä.
4. Vokkaa kasvikset toisella pannulla öljyssä napakan kypsiksi.
5. Voit tehdä kalan marinadista kastikkeen laittamalla sen kattilaan ja kiehuttamalla keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Suurusta maissitärkkelyksellä.
6. Tarjoile kala vokkivihannesten ja keitetyn riisin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2