Artikkeli

Italialaiset haukirullat

Valitse iso haukifilee, nypi ruodot pois ja nuiji sitä kevyesti litteämmäksi. Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja yhdistä seokseen juustoraaste, tomaattipyree ja mausteet...

600 g hau­kea

(isos­ta ka­las­ta)

1 dl au­rin­ko­kui­vat­tu­ja

to­maat­te­ja

3 rkl moz­za­rel­laa raas­tee­na

1 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1. Va­lit­se iso hau­ki­fi­lee, nypi ruo­dot pois ja nui­ji sitä ke­vy­es­ti lit­te­äm­mäk­si.

2. Silp­pua au­rin­ko­kui­va­tut to­maa­tit ja yh­dis­tä se­ok­seen juus­to­raas­te, to­maat­ti­py­ree ja maus­teet.

3. Le­vi­tä seos hau­ki­fi­leel­le. Rul­laa fi­lee pi­tuus­suun­nas­sa kää­re­tor­tun ta­voin tiu­kak­si tan­gok­si. Leik­kaa te­rä­väl­lä veit­sel­lä tan­ko kah­teen osaan ja kää­räi­se ne kel­muun. Sido kel­mu­jen päät kiin­ni.

4. Kyp­sen­nä tan­ko­ja höy­ry­kat­ti­las­sa noin 20 mi­nuut­tia tai niin kau­an ai­kaa kun­nes ka­lan si­sä­läm­pö­ti­la on noin 43 as­tet­ta.

5. An­na hau­ki­rul­lien ve­täy­tyä, ota ne pois kel­mus­ta ja rus­kis­ta rul­lien pin­ta pan­nul­la. Leik­kaa rul­lis­ta an­nos­pa­lo­ja ja tar­joa to­maat­ti-ba­si­li­ka­ri­so­ton kans­sa.

Koti ja keit­tiö 5/2004

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ