600 g haukea
(isosta kalasta)
1 dl aurinkokuivattuja
tomaatteja
3 rkl mozzarellaa raasteena
1 rkl tomaattipyreetä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1. Valitse iso haukifilee, nypi ruodot pois ja nuiji sitä kevyesti litteämmäksi.
2. Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja yhdistä seokseen juustoraaste, tomaattipyree ja mausteet.
3. Levitä seos haukifileelle. Rullaa filee pituussuunnassa kääretortun tavoin tiukaksi tangoksi. Leikkaa terävällä veitsellä tanko kahteen osaan ja kääräise ne kelmuun. Sido kelmujen päät kiinni.
4. Kypsennä tankoja höyrykattilassa noin 20 minuuttia tai niin kauan aikaa kunnes kalan sisälämpötila on noin 43 astetta.
5. Anna haukirullien vetäytyä, ota ne pois kelmusta ja ruskista rullien pinta pannulla. Leikkaa rullista annospaloja ja tarjoa tomaatti-basilikarisoton kanssa.
Koti ja keittiö 5/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2