Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA KOTI JA KEIT­TIÖ 3/2015  

Intialainen kikherne-tofupulao

Intialainen pulao on hyviä makuja pullisteleva paistettu riisi. Ihanasta saa vielä parempaa tarjoamalla lisäkkeenä jogurttista raitaa ja hedelmäistä chutneyta.

4 an­nos­ta

1 sa­lot­ti­si­pu­li

1 ka­ne­li­tan­ko

1 tl juus­to­ku­mi­naa

1 laa­ke­rin­leh­ti

3 nei­lik­kaa

½ tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

½ tl kui­vat­tua in­ki­vää­riä

(½ tl sah­ra­mia)

¾ dl ryp­si­öl­jyä

8 dl kei­tet­tyä jas­mii­ni- tai bas­ma­ti­rii­siä

1 pkt (200 g) kiin­te­ää to­fua kuu­ti­oi­tu­na

(myös sa­vus­tet­tu käy)

3 dl kei­tet­ty­jä kik­her­nei­tä

suo­laa

muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Tar­joi­luun:

1 dl paah­det­tu­ja cas­hew­päh­ki­nöi­tä

1 dl paah­det­tu­ja kuo­rel­li­sia

man­te­lei­ta

ko­ri­an­te­ria

rai­taa (ks. oh­je al­la)

man­goc­hut­ney­ta (esim. Ra­jah)

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Kuul­lo­ta sitä pan­nul­la öl­jys­sä maus­tei­den kans­sa noin mi­nuut­ti. Li­sää kyl­mä, kei­tet­ty rii­si ja pais­ta se­koi­tel­len, kun­nes rii­si on ra­pe­aa.

2. Siir­te­le rii­si pan­nun lai­doil­le. Lo­rau­ta pan­nul­le ha­lu­tes­sa­si hie­man öl­jyä. Lai­ta tofu pais­tu­maan pan­nun kes­kel­le ja pais­ta to­fuun kau­nis väri. Li­sää jouk­koon kik­her­neet ja an­na nii­den läm­me­tä. Maus­ta suo­lal­la

ja pip­pu­ril­la. Se­koi­ta hy­vin.

3. Tar­joa paah­det­tu­jen päh­ki­nöi­den ja man­te­lei­den sekä ko­ri­an­te­rin, rai­tan ja chut­neyn kans­sa.

Rai­ta

¼ kurk­ku

1 to­maat­ti

2 dl pak­sua maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

½ tl suo­laa

½ tl juus­to­ku­mi­naa eli jee­raa

muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 tl juok­se­vaa hu­na­jaa

2 rkl hie­non­net­tua mint­tua

1. Kuo­ri kurk­ku ja pois­ta sie­me­net. Leik­kaa pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Pois­ta to­maa­tis­ta kan­ta ja sie­me­net. Kuu­ti­oi to­maat­ti.

2. Yh­dis­tä kaik­ki ai­neet.

Vii­ni­suo­si­tus: Puo­li­ma­kea, he­del­mäi­nen ja maus­tei­nen De Bor­to­li DB Gewürzt­ra­mi­ner Ries­ling 2013, Aust­ra­lia, 9,76 e

Lue Myös

Mustikkapesto

Tapaschilit

Mango-habanerokastike

Mustikkapesto

Tapaschilit

Mango-habanerokastike

Vuohenjuusto-kesäkur­pit­sa­pyö­rykät

Piripiri-kastike

Chiliöljy

Kolme herkullista kasvis­ruo­ka­re­septiä syksyyn

Krossiperunat

Parsa­kaa­li­sa­laatti sienien ja linssien kera

Kolme herkullista kasvis­ruo­ka­re­septiä syksyyn

Krossiperunat

Parsa­kaa­li­sa­laatti sienien ja linssien kera

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.