SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 3/2015
4 annosta
1 salottisipuli
1 kanelitanko
1 tl juustokuminaa
1 laakerinlehti
3 neilikkaa
½ tl jauhettua kardemummaa
½ tl kuivattua inkivääriä
(½ tl sahramia)
¾ dl rypsiöljyä
8 dl keitettyä jasmiini- tai basmatiriisiä
1 pkt (200 g) kiinteää tofua kuutioituna
(myös savustettu käy)
3 dl keitettyjä kikherneitä
suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
1 dl paahdettuja kuorellisia
manteleita
korianteria
raitaa (ks. ohje alla)
mangochutneyta (esim. Rajah)
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä pannulla öljyssä mausteiden kanssa noin minuutti. Lisää kylmä, keitetty riisi ja paista sekoitellen, kunnes riisi on rapeaa.
2. Siirtele riisi pannun laidoille. Lorauta pannulle halutessasi hieman öljyä. Laita tofu paistumaan pannun keskelle ja paista tofuun kaunis väri. Lisää joukkoon kikherneet ja anna niiden lämmetä. Mausta suolalla
ja pippurilla. Sekoita hyvin.
3. Tarjoa paahdettujen pähkinöiden ja manteleiden sekä korianterin, raitan ja chutneyn kanssa.
Raita
¼ kurkku
1 tomaatti
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
½ tl suolaa
½ tl juustokuminaa eli jeeraa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl hienonnettua minttua
1. Kuori kurkku ja poista siemenet. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Poista tomaatista kanta ja siemenet. Kuutioi tomaatti.
2. Yhdistä kaikki aineet.
Viinisuositus: Puolimakea, hedelmäinen ja mausteinen De Bortoli DB Gewürztraminer Riesling 2013, Australia, 9,76 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2