Koti ja keittiö 1-2/2011 KUVA REETTA PASANEN
4 annosta
noin 400 g broilerin rintafileetä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
Mausteseos:
2 tl korianterinsiemeniä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl kanelia
pala punaista chiliä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
Lisäksi:
2 dl paseerattua tomaattisosetta
1 dl turkkilaista jogurttia
1. Valmista ensin mausteseos. Murskaa korianterinsiemenet ja sinapinsiemenet morttelissa. Lisää korianteri, kurkuma, juustokumina, kardemumma ja kaneli. Hienonna veitsellä chili, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Sekoita nyt kaikki mausteet tahnaksi.
2. Leikkaa broilerinfileet reiluiksi kuutioiksi. Paahda broilereita öljyssä kasarissa. Mausta fileet suolalla ja lisää maustetahna. Sekoita ainekset huolellisesti. Lisää joukkoon tomaattisose ja jogurtti. Anna kastikkeen muhia kannen alla 10 minuuttia.
3. Tarjoa broilerikastike esimerkiksi keitetyn basmatiriisin, naanleivän ja raikkaan raita-jogurttikastikkeen kanssa.
Valmistusaika: noin 30 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2