Artikkeli

Koti ja keit­tiö 1-2/2009

Inkivää­rib­roi­leria makean tulisessa kastikkeessa

800 g maus­ta­ma­ton­ta broi­le­rin­fi­lee­tä

1 sa­lot­ti­si­pu­li

2 - 3 rkl in­ki­vää­ri­murs­kaa

2 rkl maa­päh­ki­nä­öl­jyä

1 1/2 dl Nuoc cham -kas­ti­ket­ta

1 dl ka­na­lien­tä

2 rkl li­met­ti­me­hua

Li­säk­si:

3 ke­vät­si­pu­lin vart­ta

sil­put­tua ko­ri­an­te­ria

Tar­joi­luun:

höy­ry­tet­tyä rii­siä

1. Sui­ka­loi broi­le­rin­fi­leet.

2. Kuo­ri ja silp­pua sa­lot­ti­si­pu­li. Kuul­lo­ta si­pu­li ja in­ki­vää­ri­murs­ka maa­päh­ki­nä­öl­jys­sä vok­ki­pan­nul­la. Li­sää broi­le­ri­sui­ka­leet ja pais­ta kään­nel­len kyp­säk­si.

3. Li­sää Nuoc cham -kas­ti­ke, ka­na­lie­mi ja li­met­ti­me­hu. An­na kie­hua hil­jal­leen noin 10 mi­nuut­tia.

4. Hie­non­na ke­vät­si­pu­lin­var­ret. Vii­meis­te­le ruo­ka sil­pu­tul­la ke­vät­si­pu­lil­la ja ko­ri­an­te­ril­la. Tar­joa höy­ry­te­tyn rii­sin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ