vettä
4 suurta, kokonaista
valkosipulia
1 1/2 dl vaaleaa
balsamiviinietikkaa tai
valkoviinietikkaa
Marinadi:
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl tuoretta silputtua
rosmariinia tai 2 tl kuivattua
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria
1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kuorimattomat valkosipulinkynnet ja anna niiden seistä vedessä muutaman minuutin ajan. Huuhtele kynnet kylmässä vedessä, minkä jälkeen kuoret irtoavat helposti.
2. Keitä kuorittuja valkosipulinkynsiä vesitilkassa noin minuutti. Kaada valkosipulinkynnet siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
3. Pane valkosipulinkynnet lasipurkkiin ja kaada päälle sen verran viinietikkaa, että kynnet peittyvät, noin 1 1/2 dl. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.
4. Valuta valkosipulinkynnet ja ota viinietikka talteen. Voit käyttää sen ruoanlaitossa tai salaatinkastikkeissa.
5. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Pane valkosipulinkynnet takaisin lasipurkkiin ja kaada rosmariiniöljy päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokausi.
Vinkki! Myös jäljelle jääneen mausteöljyn voit hyödyntää leivonnassa ja ruoanlaitossa.
Koti ja keittiö 4/2004
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ