Artikkeli

Hunaja-rosma­rii­ni­ma­ri­noidut valko­si­pu­lin­kynnet

Myös jäljelle jääneen mausteöljyn voit hyödyntää leivonnassa ja ruoanlaitossa.

vet­tä

4 suur­ta, ko­ko­nais­ta

val­ko­si­pu­lia

1 1/2 dl vaa­le­aa

bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa tai

val­ko­vii­nie­tik­kaa

Ma­ri­na­di:

2 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

2 rkl tuo­ret­ta sil­put­tua

ros­ma­rii­nia tai 2 tl kui­vat­tua

1 1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1 tl suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1. Kie­hau­ta vesi kat­ti­las­sa. Li­sää kuo­ri­mat­to­mat val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja an­na nii­den seis­tä ve­des­sä muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Huuh­te­le kyn­net kyl­mäs­sä ve­des­sä, min­kä jäl­keen kuo­ret ir­to­a­vat hel­pos­ti.

2. Kei­tä kuo­rit­tu­ja val­ko­si­pu­lin­kyn­siä ve­si­til­kas­sa noin mi­nuut­ti. Kaa­da val­ko­si­pu­lin­kyn­net sii­vi­lään ja huuh­te­le ne kyl­mäl­lä ve­del­lä. Va­lu­ta hy­vin.

3. Pane val­ko­si­pu­lin­kyn­net la­si­purk­kiin ja kaa­da pääl­le sen ver­ran vii­nie­tik­kaa, et­tä kyn­net peit­ty­vät, noin 1 1/2 dl. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa vuo­ro­kau­den ajan.

4. Va­lu­ta val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja ota vii­nie­tik­ka tal­teen. Voit käyt­tää sen ruo­an­lai­tos­sa tai sa­laa­tin­kas­tik­keis­sa.

5. Se­koi­ta kaik­ki ma­ri­na­din ai­nek­set kes­ke­nään. Pane val­ko­si­pu­lin­kyn­net ta­kai­sin la­si­purk­kiin ja kaa­da ros­ma­rii­ni­öl­jy pääl­le. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään vuo­ro­kau­si.

Vink­ki! Myös jäl­jel­le jää­neen maus­te­öl­jyn voit hyö­dyn­tää lei­von­nas­sa ja ruo­an­lai­tos­sa.

Koti ja keit­tiö 4/2004