Koti ja Keittiö 04/07
2 1/2–3 kg:n lampaanpaisti
Marinadi:
5 dl vahvaa kahvijuomaa
1 rkl silputtua tuoretta timjamia
3 rkl dijoninsinappia
2 rkl juoksevaa hunajaa
4–6 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
Kastike:
4 dl paistolientä
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl ruokakermaa
maun mukaan mustapippuria ja suolaa
1. Poista lampaanpaistista luu niin, että liha jää yhtenäiseksi palaksi. Luun voi poistaa myös lihatiskillä.
2. Irrota paistista kalvot ja rasva.
3. Pane huoneenlämpöinen paisti kookkaaseen paistopussiin ja pussi kulhoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita marinointiainekset ja lisää paistopussiin. Sulje
ja anna maustua pari, kolme tuntia. Kääntele pussia välillä.
4. Nosta paisti leikkuulaudalle ja sido se tiiviiksi muotoonsa paistonkestävillä naruilla.
5. Tee terävällä veitsellä pieniä viiltoja paistin pintaan ja tunge viiltoihin valkosipulinpalaset.
6. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
7. Nosta paisti ritilälle reunalliselle uunipannulle. Kaada marinointiliemi uunipannulle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes liha on saanut kauniin värin. Paista 150 asteessa, kunnes mittari näyttää 60 astetta. Valele lihan pintaa marinadilla useasti paiston aikana.
8. Nosta paisti uunista, kääri se folioon ja anna vetäytyä puoli tuntia ennen narujen poistamista.
9. Valmista kastike siivilöidystä paistiliemestä lisäämällä jauhot ja kerma. Keitä muutama minuutti, maista ja mausta.
10. Tarjoa paisti kastikkeen ja esimerkiksi kasvisliemessä keitetyn monivilja-riisiseoksen kanssa, johon voit lisätä esim. paahdettuja pinjansiemeniä, rucolaa ja korintteja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2