SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAUSAVUSTAJA RAISA LAINE •VIINISUOSITUS SARI SIRÉN •KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 11/2014
4 annosta
2 keitettyä hummeria (à noin 750 g)
2 dl raastettua parmesaania
Kastike:
1 pieni salottisipuli
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
2 dl kermaa
1 rkl valkoviiniä
1 tl dijoninsinappia
2 rkl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa
sormisuolaa, rouhittua valkopippuria
1. Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli pienenpieniksi paloiksi. Kuullota silppu voissa kypsäksi. Lisää jauhot ja paista sekoitellen noin minuutti.
2. Lisää maito ja kerma. Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu. Mausta valkoviinillä, sinapilla, yrttisilpulla, suolalla ja pippurilla.
3. Halkaise hummerit pitkittäin. Poista suoli. Irrota liha ja hienonna se pienemmiksi paloiksi. Laita liha takaisin kuoriin. Nosta hummerinpuolikkaat uunivuokaan.
4. Lusikoi kastiketta hummereille ja ripottele päälle parmesaania. Gratinoi hummereita 250-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin. Tarjoa sellaisenaan tai vihreän salaatin kanssa.
Viinisuositus: Kypsän hedelmäinen ja paahteinen Andre Clouet Grande Rèserve Blanc de Noirs Brut Champagne, NV, Ranska, 29,90 e tai hedelmäinen ja tamminen Jekel Gravelstone Chardonnay 2012, Yhdysvallat, 14,99 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2