Koti ja keittiö 1-2/2009
Ohje neljälle
5 1/2 dl jasmiiniriisiä
noin 2 l vettä
1. Huuhdo riisi kylmällä vedellä useaan kertaan siivilässä.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, lisää riisi ja kuumenna edelleen kiehuvaksi. Sekoita riisiä pari kertaa ja keitä noin 4 minuuttia.
3. Kumoa riisi siivilään tai höyrytysosaan ja nosta kattilan päälle. Vesi ei saa yltää siivilään saakka.
4. Painele riisin läpi aukkoja, joista höyry pääsee kulkemaan läpi. Peitä kattila kannella ja laita liesi päälle.
5. Höyrytä riisiä 10 - 15 minuuttia tai kunnes se on kypsää.
6. Pöyhi riisi ilmavaksi esimerkiksi puuhaarukalla ja nosta tarjolle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2