Artikkeli

Koti ja keit­tiö 1-2/2009

Höyrytetty riisi

Huuhdo riisi kylmällä vedellä useaan kertaan siivilässä...

Oh­je nel­jäl­le

5 1/2 dl jas­mii­ni­rii­siä

noin 2 l vet­tä

1. Huuh­do rii­si kyl­mäl­lä ve­del­lä use­aan ker­taan sii­vi­läs­sä.

2. Kuu­men­na vesi kie­hu­vak­si kat­ti­las­sa, li­sää rii­si ja kuu­men­na edel­leen kie­hu­vak­si. Se­koi­ta rii­siä pari ker­taa ja kei­tä noin 4 mi­nuut­tia.

3. Ku­moa rii­si sii­vi­lään tai höy­ry­ty­so­saan ja nos­ta kat­ti­lan pääl­le. Vesi ei saa yl­tää sii­vi­lään saak­ka.

4. Pai­ne­le rii­sin läpi auk­ko­ja, jois­ta höy­ry pää­see kul­ke­maan läpi. Pei­tä kat­ti­la kan­nel­la ja lai­ta lie­si pääl­le.

5. Höy­ry­tä rii­siä 10 - 15 mi­nuut­tia tai kun­nes se on kyp­sää.

6. Pöy­hi rii­si il­ma­vak­si esi­mer­kik­si puu­haa­ru­kal­la ja nos­ta tar­jol­le.