Koti ja Keittiö 10/06
(6 annosta)
600 g hirvenjauhelihaa
200 g possunjauhelihaa
3/4 dl kuivattuja suppilovahveroita
3/4 tl jauhettua valkopippuria
1/2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 tl suolaa
1 1/2 dl punaviiniä
3 dl ruokakermaa
Salaatti:
500 g kelta- tai raitajuuria
1 ruukku rucolaa
2–3 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
Lisäksi:
noin 1 dl karpaloita tai puolukoita
1. Laita jauhelihat monitoimikoneeseen ja sekoita leikkuuterällä tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon kuivatut suppilovahverot murennettuina, mausteet, punaviini ja ruokakerma. Sekoita kuohkeaksi massaksi. Laita murekemassa pitkänomaiseen leipävuokaan ja kypsennä vesihauteessa uunissa 175- asteessa noin tunti. Anna pateen jäähtyä.
2. Keitä raita- tai keltajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja leikkaa ne lohkoiksi. Mausta juureslohkot balsamiviinietikalla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa.
3. Asettele maustettuja punajuurilohkoja ja rucolaa vuorotellen suoraan annoslautasille. Nosta päälle hirvipateeviipaleet ja viimeistele annokset karpaloilla tai puolukoilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2