Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/06

Hirvipateeta salaatin kera

Laita jauhelihat monitoi­mi­ko­neeseen ja sekoita leikkuuterällä tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon kuivatut suppilovahverot murennettuina, mausteet, punaviini ja ruokakerma. Sekoita kuohkeaksi massaksi...

(6 an­nos­ta)

600 g hir­ven­jau­he­li­haa

200 g pos­sun­jau­he­li­haa

3/4 dl kui­vat­tu­ja sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

3/4 tl jau­het­tua val­ko­pip­pu­ria

1/2 dl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

2 rkl tuo­ret­ta sal­vi­aa hie­non­net­tu­na

2 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

2 tl suo­laa

1 1/2 dl pu­na­vii­niä

3 dl ruo­ka­ker­maa

Sa­laat­ti:

500 g kel­ta- tai rai­ta­juu­ria

1 ruuk­ku ru­co­laa

2–3 rkl val­kois­ta bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

Li­säk­si:

noin 1 dl kar­pa­loi­ta tai puo­lu­koi­ta

1. Lai­ta jau­he­li­hat mo­ni­toi­mi­ko­nee­seen ja se­koi­ta leik­kuu­te­räl­lä ta­sai­sek­si tah­nak­si. Li­sää jouk­koon kui­va­tut sup­pi­lo­vah­ve­rot mu­ren­net­tui­na, maus­teet, pu­na­vii­ni ja ruo­ka­ker­ma. Se­koi­ta kuoh­ke­ak­si mas­sak­si. Lai­ta mu­re­ke­mas­sa pit­kä­no­mai­seen lei­pä­vuo­kaan ja kyp­sen­nä ve­si­hau­tees­sa uu­nis­sa 175- as­tees­sa noin tun­ti. An­na pa­teen jääh­tyä.

2. Kei­tä rai­ta- tai kel­ta­juu­ret kuo­ri­neen kyp­sik­si. Jääh­dy­tä, kuo­ri ja leik­kaa ne loh­koik­si. Maus­ta juu­res­loh­kot bal­sa­mi­vii­nie­ti­kal­la, mus­ta­pip­pu­ril­la ja ri­pauk­sel­la suo­laa.

3. Aset­te­le maus­tet­tu­ja pu­na­juu­ri­loh­ko­ja ja ru­co­laa vuo­ro­tel­len suo­raan an­nos­lau­ta­sil­le. Nos­ta pääl­le hir­vi­pa­tee­vii­pa­leet ja vii­meis­te­le an­nok­set kar­pa­loil­la tai puo­lu­koil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ