Artikkeli

KOTI JA KEIT­TIÖ jou­lu­lii­te 2002

Hieno maksapatee

Pilko sipulit hienoiksi. Kuullota ne öljyssä pannulla. Sekoita kermaan korppujauhot ja anna niiden turvota hetki...

2 sa­lot­ti­si­pu­lia

1 tl öl­jyä

2 dl kuo­hu­ker­maa

4 rkl korp­pu­jau­ho­ja

40 g voi­ta

1½ tl suo­laa

ri­paus val­ko­pip­pu­ria

2-4 tuo­ret­ta sal­vi­an­leh­teä

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 ka­nan­mu­naa

1 rkl sher­ryä

400 g jau­het­tua va­si­kan tai por­saan mak­saa

1. Pil­ko si­pu­lit hie­noik­si. Kuul­lo­ta ne öl­jys­sä pan­nul­la.

2. Se­koi­ta ker­maan korp­pu­jau­hot ja an­na nii­den tur­vo­ta het­ki. Maus­ta seos suo­lal­la, pip­pu­ril­la, hie­nok­si sil­pu­tul­la sal­vi­al­la ja murs­ka­tul­la val­ko­si­pu­lin­kyn­nel­lä.

3. Se­koi­ta ka­nan­mu­nat ja sher­ry kes­ke­nään. Li­sää ne korp­pu­jau­ho-ker­ma-se­ok­seen vuo­ro­tel­len jau­he­tun mak­san kans­sa. Se­koi­ta hy­vin. Li­sää lo­puk­si jouk­koon kuul­lo­tet­tu si­pu­li­silp­pu.

4. Kaa­da seos kuu­teen pie­neen, voi­del­tuun uu­ni­vuo­kaan. Pane vuo­at ve­si­hau­tee­seen ja lai­ta pääl­le iso pala lei­vin­pa­pe­ria.

5. Kyp­sen­nä 200 as­tees­sa noin 45 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä kan­nen al­la.

6. Tar­joa paah­teen kera puo­luk­ka­sur­vos­ta tai ma­kei­ta hil­lo­ja.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ