KOTI JA KEITTIÖ joululiite 2002
2 salottisipulia
1 tl öljyä
2 dl kuohukermaa
4 rkl korppujauhoja
40 g voita
1½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
2-4 tuoretta salvianlehteä
1 valkosipulinkynsi
2 kananmunaa
1 rkl sherryä
400 g jauhettua vasikan tai porsaan maksaa
1. Pilko sipulit hienoiksi. Kuullota ne öljyssä pannulla.
2. Sekoita kermaan korppujauhot ja anna niiden turvota hetki. Mausta seos suolalla, pippurilla, hienoksi silputulla salvialla ja murskatulla valkosipulinkynnellä.
3. Sekoita kananmunat ja sherry keskenään. Lisää ne korppujauho-kerma-seokseen vuorotellen jauhetun maksan kanssa. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi joukkoon kuullotettu sipulisilppu.
4. Kaada seos kuuteen pieneen, voideltuun uunivuokaan. Pane vuoat vesihauteeseen ja laita päälle iso pala leivinpaperia.
5. Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä kannen alla.
6. Tarjoa paahteen kera puolukkasurvosta tai makeita hilloja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2